Opbrengst reunie CCC Assendorperdijk voor goede doelen

Zwolle – Het is al even geleden dat oud-MAVO-ers van de CCC aan de Assendorperdijk de reünie hadden. Zaterdag 30 oktober 2010 om precies te zijn. Intussen zijn de laatste financiële zaken afgewikkeld en is een  positief resultaat geboekt. Door de reüniecommissie is besloten om dit mooie bedrag, € 1.500 uit te reiken aan twee goede doelen. 

reunie_ccc.jpg

Onlangs hebben vertegenwoordigers van Stichting PREMA en Stichting RO-CHARIS ieder uit handen van de reüniecommissie een bedrag van € 750,00 mogen ontvangen. Stichting PREMA is een stichting die zich inzet voor kinderen in India. De stichting is opgericht in november 2010.  Vanuit IJsselmuiden houden  Rosanne en Willemijn de Jonge zich hier intensief mee bezig. Wat ooit begon als een kerkelijke uitwisseling met medewerkers van de organisatie CARDS uit India in 2004 is geresulteerd in stichting PREMA. Nadat Rosanne en Willemijn de Jonge drie maanden lang hebben geleefd en gewerkt bij de organisaties CARDS en CGC in India, hebben zij besloten om terug in Nederland een bijdrage te leveren aan het welzijn van de kinderen in India.

Stichting PREMA richt zich voornamelijk op de straatkinderen, weeskinderen en kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Zij wil deze kinderen een betere toekomst geven door geld in te zamelen voor onderwijs, onderdak en voedsel. Binnenkort is er een website actief waarop meer informatie te vinden is over deze stichting en de vorderingen die in India gemaakt worden.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van deze stichting of heeft u vragen? Stichting PREMA is te bereiken via het e-mailadres: stichtingprema@gmail.com. Informatie over de bovengenoemde organisaties CARDS en CGC is te vinden op: www.cgcindia.org

Stichting RO-CHARIS heeft onder meer in 2006 een kindertehuis waar momenteel 10 weeskinderen zitten in Sebis (in westen van Roemenië) en een tehuis voor gehandicapten in Halmagiu (in midden Roemenië) opgezet. Mensen die door hun hulpbehoevendheid geen toekomst in Roemenië zouden hebben. RO-CHARIS verzorgt hulpgoederen transporten hier naar toe. Hulp is hier hard nodig en deze tehuizen hebben alleen bestaansrecht door hulp van buitenaf. De overheid geeft slechts een tegemoetkoming in een deel van de salariskosten. Vertegenwoordigers van de kerken verzorgen veelal de distributie naar weeshuizen en verzorgingstehuizen.

Daarnaast geeft RO-CHARIS ook hulp aan een kliniek voor neo-natologie in Tirgu Mures, zoals kleertjes; voedsel en kleding naar de verzorgings- en kindertehuizen en gaat er voedsel en kleding naar arme gezinnen in Sebis, Blaj en een aantal andere plaatsen.

Ondanks dat Roemenië een aantal jaren geleden bij de EU is gekomen, is er van verbetering in leefomstandigheden nog amper sprake en is eerder sprake van verslechtering. Hulp van buitenaf blijft dan ook hard nodig! Informatie over Stichting RO-CHARIS is te vinden op: www.ro-charis.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer