Feuerstein Congres naar Zwolle

Zwolle – ‘Ieder kind heeft het recht op iemand die in hem gelooft’. Dat is het thema van het jaarlijkse International Summer Institute onder leiding van de wereldwijd bekende Professor Reuven Feuerstein.

Na Parijs, Amsterdam, Venetië en Turijn treedt Zwolle dit jaar als gastheer op voor het 32e International Summer Institute. Het congres is door de Internationale school Eerde en Congresstad Zwolle naar de stad Zwolle gehaald, waarbij locatie Landstede Campus en Hotel Lumen van 3-14 juli 2011 meer dan 200 deelnemers zullen ontvangen. Tijdens de ontwikkeling van een kind worden vaak steeds meer leesbarrières, syndromen en leerhandicaps gesignaleerd terwijl tegelijktertijd hogere eisen en/of verwachtingen worden gecreëerd. Vaak ontstaat er bij ouders het gevoel dat hun kind niet laat zien wat het eigenlijk zou kunnen. Hieruit kunnen zich makkelijk frustraties ontwikkelen bij zowel ouders als kinderen, met het gevaar van demotivering en onderpresteren door het kind.

Met behulp van de methode van Feuerstein die ervan uitgaat dat kinderen meer kunnen dan de resultaten van een CITO-toets of een IQ-test aangeven, worden de leermogelijkheden van een kind in kaart gebracht evenals de factoren die het denkproces ontwikkelen. Leerproblemen worden niet gezien als barrières maar als vertrekpunten. De leerbaarheid van ieder kind wordt vastgelegd om duidelijk te krijgen hoe leerkrachten het beste uit het kind kunnen halen. Uit wetenschappelijk onderzoek en in de praktijk opgedane ervaringen blijkt dat elk kind effectief het IQ kan verhogen en een hoger opleidingsniveau kan bereiken. De Feuerstein methode biedt de scholen een programma aan om kinderen te leren relevante informatie te selecteren, keuzes te beargumenteren en problemen op te lossen door cognitieve, verbale en sociaal-emotionele vaardigheden te ontwikkelen en te stimuleren. De interesse voor deze methode groeit snel in de onderwijswereld.

Aanmelden workshop

Bent u leraar, therapeut, student of ouder en heeft u interesse in een van de workshops op inleidend niveau, dan kunt u zich aanmelden via www.icelp.org. Mocht u nog vragen hebben dan kunt wellicht antwoorden vinden op de site bij de Frequently Asked Questions.

Congresstad Zwolle

Congresstad Zwolle is een professionele organisatie die zich naadloos bedient van de kracht en de inzet van haar partners en de faciliteiten van de stad. Met de kennis en ervaring en die van de bedrijven die bij Congresstad Zwolle aangesloten zijn, zorgen zij voor een succesvol congres in Zwolle. De medewerkers kennen de stad als geen ander. Zij geven kosteloos advies geven en plannen in overleg ‘site – inspections’. Tevens vragen zij voor u offertes op en reserveren waar mogelijk de locaties. Kijk voor meer informatie op www.congresstadzwolle.nl of vraag de congresgids aan via info@congresstadzwolle.nl voor bemiddeling bij uw congres.

Artikel delen:

Reageer