Leerlingen rijden en lopen Twijn 4-daagse

Zwolle – VSO De Twijn houdt deze week haar eigen 4-daagse. Maandagmiddag was bij de Dr. Hengeveldweg de aftrap. Directeur Pieter Greidanus, Algemeen Directeur van Onderwijscentrum de Twijn, gaf de start voor 4 dagen sportief wandelen. Zo’n 150 leerlingen en hun leraren en begeleiders doen aan de wandeltocht mee. De eerste etappe voerde door het natuurgebied van de Westerveldse Aa en langs het Stadioncomplex.

twijn_3-1.jpg

Omdat veel leerlingen uit de regio komen en niet meedoen aan de Avond 4-daagse in hun eigen woonplaats, wordt deze wandel 4-daagse georganiseerd.
5 km kan teveel zijn, maar ook omdat ze niet met een groep mee kunnen lopen. De school heeft  3 afstanden 1, 3 en 5 km, zodat alle leerlingen kunnen deelnemen aan de 4-daagse.  Alle VSO leerlingen kunnen vier dagen lopend of rijdend een parcours afleggen. De Twijn 4-daagse zal met een feestelijk defilé, waarvoor ook de ouders zijn uitgenodigd, worden afgesloten.

twijn_8-1.jpg

twijn_5-1.jpg

twijn_9-1.jpg

De vakgroepen bewegingsonderwijs en fysiotherapie van VSO de Twijn dagen hun leerlingen uit om sportieve prestaties te leveren en hun lichamelijke grenzen te verleggen. “Wij willen onze leerlingen en revalidanten uitdagen om lichamelijke grenzen te verleggen en zo te streven naar een gezonde leefstijl en plezierige vrijetijdsbesteding.”

De Twijn wil haar leerlingen mogelijkheden geven en ook vooral zèlf laten zien en ervaren dat het leuk, gezond en haalbaar is, om aan sportieve evenementen deel te nemen. Dit wil de Twijn onder andere bereiken door leerlingen uit te dagen voor jaarlijkse sportevenementen als de Avond 4-daagse, de Zwemvierdaagse en de Fietsvierdaagse. In juni zal een groep leerlingen van de Twijn zelfs deelnemen de 4 Engelse Mijlen tijdens de Halve Mararton van Zwolle!

twijn_1-1.jpg

twijn_2-1.jpg

twijn_4-1.jpg

twijn_6-1.jpg

twijn_7-1.jpg

Artikel delen:
Reacties 6
  1. wat gaaf, deze leerlingen kunnen inderdaad bijna nergens aan mee doen maar dit is geweldig ik hoop op goed weer voor ze en dat ze allemaal de eindstreep halen:D:D:D:D:D:D:D


    Maak melding

  2. En wat hebben ze genoten!!!!! Mijn zoon heeft superenthousiast de 3 km met zijn rollator gelopen, een TOP prestatie! Eindelijk horen ze ergens bij!!!!!

    De Twijn: Bedankt van een supertrotse ouder!


    Maak melding

Reageer