Uitslag Eerste Kamerverkiezingen in Overijssel

Zwolle – De uitslag van de Eerste Kamerverkiezingen in Overijssel is bekend. De 47 leden van Provinciale Staten hebben maandagmiddag in het Provinciehuis aan de Luttenbergstraat in Zwolle hun stem uitgebracht. De uitslag is als volgt:

CDA: 11 stemmen
PvdA: 9 stemmen
VVD: 8 stemmen
SP: 4 stemmen
PVV: 4 stemmen
ChristenUnie: 3 stemmen
D66: 3 stemmen
GroenLinks: 2 stemmen
SGP: 2 stemmen
50PLUS: 1 stem
Blanco lijst Koornstra: 0 stemmen

Voorkeursstemmen waren er voor dhr. Binnema nr. 7 op de lijst van GroenLinks en mevr. Klever nr. 2 op de lijst van de PVV. De overige stemmen werden uitgebracht op de lijsttrekkers van de partijen.


Provinciale Staten in Overijssel bestaan uit 47 leden verdeeld over tien partijen. De verdeling is als volgt: CDA 11 zetels, PvdA 9 zetels, VVD 8 zetels, PVV 4 zetels, SP 4 zetels, D66 3 zetels, ChristenUnie 3 zetels, GroenLinks 2 zetels, SGP 2 zetels, 50PLUS 1 zetel.De verkiezingen vonden plaats tijdens een openbare vergadering van Provinciale Staten. De vergadering is terug te kijken via de webcast op http://provincialestaten.overijssel.nl

De verkiezingen vonden in alle provincies tegelijkertijd plaats, namelijk om 15.00 uur. De Overijsselse uitslag is naar de Kiesraad in Den Haag gestuurd. Hier komen ook de uitslagen van de andere provincies binnen. Op 25 mei maakt de Kiesraad de officiële uitslag van de Eerste Kamerverkiezingen bekend.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Totaal in NL:

  vvd 16 cda 11 pvv 10 pvda 14 sp 8 d66 5 gl 5 cu 2 sgp 1 50p 1 osf 1 dier 1

  EERSTE KAMER COALITIE 37 met SGP 38


  Maak melding

 2. Je zal je als liberaal maar overleveren aan die fundamentalistische SGP…….principes bestaan kennelijk niet meer. Afhankelijk zijn van een partij die stelselmatig vrouwen en homo’s discrimineert, je moet het maar willen. Wat nu als dit een Moslim-partij was geweest meneer Rutte en meneer Wilders?


  Maak melding

 3. @Stadshagenees ; principes bestaan kennelijk niet meer? Natuurlijk wel: het belangrijkste principe van elke politieke partij: rechtlijnig praten en daarna in bochten wringen, teneinde met zoveel mogelijk stoeltjes aan de machtstafel aan te schuiven.8)


  Maak melding

Reageer