Ernst Jansz naar Zwolle met ode aan Bob Dylan

Zwolle – Ernst Jansz treedt zaterdag 4 juni op in Zwolle met de voorstelling ‘Dromen van Johanna’. De voorstelling staat in het teken van Bob Dylan, door wie hij van kinds af aan geїnspireerd is. Ernst Jansz is een van de oprichters van Doe Maar, en is door Waterval Internationaal Vertelfestival uitgenodigd om te komen spelen. Zaterdag 4 juni om half acht en half tien, hoofdpodium Waterval Vertelfestival, Thorbeckegracht.

Ernst Jansz vertaalde in twaalf maanden tijd twaalf teksten van Bob Dylan. Aan een goede vriend heeft hij nauwgezet verslag gedaan van zijn twijfels, zijn enthousiasme en zijn zoektocht naar achtergrondverhalen. Tijdens zijn nieuwe theatertournee Dromen van Johanna, Ernst Jansz zingt Bob Dylan vertaald, leest hij fragmenten voor uit deze briefwisseling en zingt hij de liedjes die voor zovelen zoveel betekend hebben. Over Bob Dylan vertelt Ernst Jansz: “Bob Dylan heeft mij door de jaren heen geïnspireerd. Al van jongs af aan ben ik een bewonderaar. Ik snapte niets van de teksten, maar dat maakte niets uit. Dylan’s teksten hebben een soort schoonheid die je niet kunt verklaren. Hij was de eerste die poëzie en popmuziek bij elkaar bracht”.

Boegbeeld

Ernst Jansz was in 1975 een van de oprichters van de inmiddels legendarische popband Doe Maar. In korte tijd ontwikkelde Doe Maar zich tot het boegbeeld van de Nederlandse popmuziek. Nadat de band zichzelf ophief in 1984, bleef Ernst Jansz creatieve wegen bewandelen. Hij schreef boeken, produceerde albums van oud-collega’s en schreef incidentieel muziek voor film en televisie. Anno 2011 is Ernst Jansz volop aan het toeren met ‘Dromen van Johanna’. Hij heeft er ook een gelijknamig boek over uitgebracht, alsmede een CD en DVD.

Waterval Internationaal Vertelfestival Zwolle

Het jaarlijkse Waterval Internationaal Vertelfestival gaat in juni 2011 haar derde editie in. Het grootste internationale vertelfestival van Nederland is inmiddels een landelijk begrip geworden. Met ruim honderddertig vertelvoorstellingen, theateracts en concerten kunnen bezoekers zich drie dagen lang verlustigen aan de schone kunsten kunsten.

U vindt het complete festivalprogramma op de website van Waterval.Meer informatie op www.ernstjansz.com

en www.waterval-vertelfestival.nl http://www.youtube.com/watch?v=bMfWlAJp3Ew&feature=related

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer