Avond4daagse Zwolle van start gegaan

Zwolle – Maandagavond is in Zwolle weer het grootste sportevenement van Zwolle van start gegaan. Vanuit Berkum en Stadshagen startten 18.15 uur ongeveer 6.500 wandelaars voor een etappe in de omgeving van de wijken.

23-05-2011_start_avondvierdaagse_sportveld_bequick_09.jpg

De start van de zwolse Avond4daagse is dit jaar gesplitst. Eén enkele startlocatie bleek de laatste jaren te druk en te massaal te zijn. Daardoor zijn er nu twee verschillende locaties per avond. Op maandagavond waren de startpunten bij Be Quick’28 en bij CSV ’28 op Sportpark De Verbinding in Stadshagen. Er werd gestart op postcode om zo de wandelaars over de twee locaties te verdelen. Op dinsdagavond wordt van de sportievelingen verwacht van locatie te wisselen. Wat ook veranderd is, is het tijdstip van het traditionele défilé. Dat is nu vrijdagavond 19.30 uur in het centrum van Zwolle. Aan de feestelijke slotetappe werken maar liefst 14 muziekverenigingen mee dit jaar. Burgemeester H.J. Meijer zal die avond de duizenden lopers inhalen. 

23-05-2011_start_avondvierdaagse_sportveld_bequick_03.jpg

23-05-2011_start_avondvierdaagse_sportveld_bequick_04.jpg

23-05-2011_start_avondvierdaagse_sportveld_bequick_08.jpg

Werd er eerst vermeld dat alleen de deelnemers aan de 10 en 15 km op vrijdag nog een korte afstand gaan lopen voordat het defilé van start gaat. Nu zijn ook de 10 km deelnemers hiervan vrijgesteld. Dus de 5 en 10 km lopen alleen het defilé, de 15 km deelnemers lopen vooraf nog een eind, om vervolgens aan te sluiten bij het defilé.

Het komt wel eens voor dat iemand graag met zijn klas of vriendjes mee wil wandelen, maar slechts 1 avond beschik-baar is. De oplossing is om zich dan in te schrijven voor één avond. Hiervoor krijgt men dan niet de officiële Avond4daagsemedaille, maar een speciaal daarvoor ontwor-pen ‘Avondtochtmedaille’. Ook als iemand zijn/haar kind mee wil nemen en deze te jong is voor de hele Avond4daagse kan men 1 dag wandelen voor een ‘Avondtochtmedaille. Zo kan er al ‘geproefd’ worden aan het grote wandelfeest.

23-05-2011_start_avondvierdaagse_sportveld_bequick_01.jpg

23-05-2011_start_avondvierdaagse_sportveld_bequick_02.jpg

23-05-2011_start_avondvierdaagse_sportveld_bequick_05.jpg

23-05-2011_start_avondvierdaagse_sportveld_bequick_07.jpg

23-05-2011_start_avondvierdaagse_sportveld_bequick_10.jpg

23-05-2011_start_avondvierdaagse_sportveld_bequick_11.jpg

23-05-2011_start_avondvierdaagse_sportveld_bequick_12.jpg

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Mijn zoon heeft meegelopen. Alles was zeer goed geregeld. Alles was duidelijk aangegeven bij welke afstand je moest zijn, zijn op tijd vertrokken en hij was om 19:50 uur thuis. Petje af voor de organisatie. :D:D:D


  Maak melding

 2. Onze dochter heeft hem ook voor het eerst gelopen vandaag en was in sneltreinvaart weer terug! Petje af voor de organisatie! Hopen dat alles goed gaat de rest van de week en zeker op vrijdag (defilé met beide groepen… help!)!
  Alle lopers nog succes gewenst!


  Maak melding

 3. Mooi deze positieve geluiden. Hopelijk geld dit ook voor de rest van de week. De ZWV luisteren naar de deelnemers en proberen oplossingen te vinden. Top.
  Las ook nog dat ze C1000 gevonden hebben als sponsor om drinken uit te delen.:)


  Maak melding

 4. Voor het eerst met de kinderen meegelopen: start bij BQ was prima, niet te lang wachten, route duidelijk en met veel mensen die op de fiets komen ook goed toegankelijk.
  Verder fijn dat er 4 avonden gelopen mag worden, kunnen wij het ‘verre’ Stadshagen overslaan. Want anders moeten wij toch nog met de auto, en deze hele avond4daagse met fiets naar start! Scheelt ook veel voor de organisatie, vermoed ik zo.
  Enne C 1000 bedankt!


  Maak melding

 5. We waren snel van het sportpark af en waren ook redelijk snel terug.De organisatie was dus prima.
  De gekozen route was minder. Het stukje over de Zalkerdijk en de Zalkerveerweg was prima maar verder hebben we alleen maar tussen de bebouwing gelopen.
  Dat moet toch beter kunnen.


  Maak melding

 6. Heerlijk gewandeld edoch terhoogte van de spoorlijn in herfte reed er tegen de wandelende kinderstroom in een grote blauwe personen bus! ongelooflijk hoe vervelende mensen kunnen zijn


  Maak melding

 7. Gisteren vanaf stadshagen gelopen, mooie route, vlot de bebouwing uit. Ons verbaasd over het gemak waarmee men afval van zich afgooit. Over een bepaalde afstand, na het uitdelen van pakjes drinken, stonden afval emmers. Verderop werden de pakjes door zowel kinderen als begeleiders achteloos van zich af gegooit. Een leeg pakje is lichter als een vol pakje drinken, je kan het toch in je tas stoppen en thuis in de container stoppen?  Maak melding

Reageer