VV Berkum start voetbal voor autistische jongeren

Zwolle – TeamSupport is in september 2010 gestart met VoetbalSpeciaal! voor jongeren van 8 t/m 12 jaar. VoetbalSpeciaal! is in het bijzonder een voetbalactiviteit voor kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum, of een andere gedrag- of concentratiestoornis (bijv. ADHD). Deze jongeren lukt het veelal niet om zonder problemen deel te nemen aan het reguliere voetbal in competitie- en wedstrijdverband.

Op woensdag 1, 8 en 15 juni a.s. zijn er open trainingen van VoetbalSpeciaal! voor jongeren vanaf 12 tot 18 jaar (indicatief) om kennis te maken met deze activiteit. Aan deelname aan deze open trainingen zijn geen kosten verbonden. Deze open trainingen worden gehouden in de Mini Arena (kunstgras) van de VV Berkum op sportpark De Vegtlust. De open trainingen zijn van 17.00 tot 18.00 uur. De training wordt verzorgd door Raymond Schuurman, bij insiders bekend als trainer van top- en hoofdklasse voetbalverenigingen en beroepsmatig bekend met de doelgroep. TeamSupport is een stichting die is gelieerd aan de voetbalvereniging Berkum. De vv Berkum heeft als beleidsuitgangspunt dat ze zich wil ontwikkelen als een vitale en brede sportvereniging. Teamsupport geeft sedert 2004 invulling aan de bredere sociaal-maatschappelijke functie van de voetbalvereniging (vv Berkum) door het ontwikkelen van activiteiten op het gebied van "sport en bewegen". Veel activiteiten hebben plaats op het raakvlak sport en onderwijs.

Zie www.vvberkum.nl artikel: "Nu ook voetbal autistische jongeren vanaf 12 jaar"

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Prachtig initiatief, maar… Tjonge, het kan ook teveel worden. De Pelikaan, WVF, CSV en mogelijk nog meer sportverenigingen in Zwolle als b.v. WRZV De Boog ‘strijden’ om vacatures voor het aanbieden van G-voetbal. Valt daar geld te halen ofzo? Of is het, zoals ik hoop, allemaal voor het goede doel.


    Maak melding

  2. Leuk, maar sluit een groepssport wel aan bij een autistische doelgroep? ADHD en autisme wordt vaak in een adem genoemd maar is zit toch wel duidelijk verschil tussen.


    Maak melding

Reageer