Franse taferelen in park Binnengasthuisstraat

Zwolle – De Koersbalgroep van de Binnengasthuisstraat heeft dinsdagmiddag een buitenbaan gekregen. Tot vandaag speelde men altijd binnen, maar nu kan dat ook in de buitenlucht. Voor het spelen van koersbal is een echte vlakke ondergrond nodig en dat zou wel eens wat lastig kunnen worden in het park aan de Binnengasthuisstraat. Een lid opperde dat er nog een vervallen Jeu de Boule baan was. Die zou opgeknapt kunnen worden, zodat er in de zomermaanden Jeu de Boule gespeeld kan worden.

 

24-05-2011_opening_jeu_des_boulesbaan_binnengasthuis_4.jpg

 

Er is toen contact opgenomen met woningcorporatie Openbaar Belang met de vraag of de bestaande baan niet opgeknapt kon worden. Voor hen was het geen probleem en het zou goed zijn voor de saamhorigheid in de buurt. De vernieuwde baan is tevens voorzien van twee nieuwe banken, aangeboden door Openbaar Belang en Sociëteit Molenzicht. Dinsdagmiddag was het dan zover. De vernieuwde Jeu de Boulebaan werd officieel in gebruik genomen. Na de koffie met gebak sprak Gerko Brouwer, directeur van Openbaar Belang, een openingswoord. Hierbij gaf hij nogmaals aan dat Openbaar Belang streeft naar het ‘samen prettig wonen’ in een buurt, en sprak dan ook de wens uit dat deze Jeu de Boule baan hieraan mee kon werken.

24-05-2011_opening_jeu_des_boulesbaan_binnengasthuis_3.jpg

 

24-05-2011_opening_jeu_des_boulesbaan_binnengasthuis_1.jpg

 

24-05-2011_opening_jeu_des_boulesbaan_binnengasthuis_2.jpg


Na de speech werd door twee instructeurs van de Zwolse Jeu de Boule groep het Zuiderboultje de spelregels uitgelegd en verdere instructie gegeven over het spelen van dit spel. Vervolgens mochten Gerko Brouwer directeur Openbaar Belang en mevr. Van der Vecht van de Koersbalgroep onder het toeziend oog van een groot aantal bewoners van de Binnengasthuisstraat en wijde omgeving de baan officieel in gebruik nemen.

Er werd meteen daarna een competitie op touw gezet en er volgde een felle strijd tussen diverse teams. Al met al een geslaagd initiatief en er zal ongetwijfeld nog vaak, zowel overdag als ’s avonds, gebruik gemaakt gaan worden van de jeu de boule baan. Echte Franse taferelen in een Zwolse binnentuin.

Artikel delen:
Reacties 6

Reageer