Zwolle zet in op Centraal Duurzaam Diensten Bedrijf

Zwolle – Zwolle maakt werk van duurzaamheid! Om de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid te realiseren zet de gemeente in op de implementatie van een Centraal Duurzaam Diensten Bedrijf (CDDB). Een CDDB is een maatschappelijke onderneming waarin publieke partijen een belangrijke aandeelhouder zijn.

“Er is op dit moment een maatschappelijke vacature op het gebied van duurzame energievoorziening”, legt wethouder Dannenberg uit. “Er zijn in Zwolle veel duurzame projecten maar deze leiden nog niet tot een versnelling naar een duurzame energievoorziening omdat ze allemaal als apart project opereren. We hebben in Zwolle dan ook behoefte aan een partij die projecten kan versterken, partijen kan verbinden en de verduurzaming van de energievoorziening kan versnellen. Deze partij zou het Centraal Duurzaam Diensten Bedrijf kunnen zijn”.

Het duurzaam dienstenbedrijf kan richting gemeente en partners in de stad fungeren als kenniscentrum op het gebied van duurzaamheid. Daarbij kan het bedrijf optreden als projectontwikkelaar van duurzame projecten en uiteindelijk zelfs duurzame energie en/of diensten gaan leveren. Uiteraard staat het maatschappelijk rendement centraal, dit betekent dat er een balans moet zijn tussen people, planet en profit.

De implementatie van een CDDB sluit aan bij het uitgangspunt van de gemeente waarbij met instellingen, bedrijven en burgers samen gewerkt wordt aan de toekomst. De rol van de gemeente hierin is stimuleren, verbinden en ruim baan geven aan innovatieve oplossingen die zorgen voor een stad in balans. De vorm waarin een CDDB in Zwolle gestalte moet krijgen, wordt nog onderzocht. Allereerst onderzoekt de gemeente onder potentiële partners of er draagvlak is voor de oprichting van een CDDB.

Artikel delen:

Reageer