Zwolsch Horeca Voetbaltoernooi op de Pelikaan

Zwolle – Zondag (29 mei) wordt op de velden van HTC aan de Brinkhoekweg het jaarlijkse horeca voetbaltoernooi gehouden. Daarvoor hebben twintig Zwolse horecabedrijven teams samengesteld bestaande uit personeelsleden, (vaste)klanten, vrienden en familieleden van de uitbaters. In totaal zullen ruim 250 voetballers aan het toernooi deelnemen.

De organisatoren verwachten dat, net als in voorgaande jaren, veel publiek op de wedstrijden zal afkomen. Voor de kinderen zijn speciale attracties gehuurd “het moet namelijk een echte familiedag worden” aldus Roy Fernandez, Paul Bosch en Hans Langenkamp. Zij organiseerden het toernooi in 2000 voor de eerste keer, daarna groeide het uit tot een jaarlijks terugkerend evenement. De animo voor deelname is zo groot dat er wordt gewerkt met een wachtlijst. Omdat dit jaar twee cafés, de Big Bull en de Vergane Glorie, zijn afgevallen kunnen in de jubileumeditie studentencafé Het Vliegend Paard en café de Gezelligheid voor het eerst deelnemen. Verder zijn er teams van café ’t Plein (Westenholte), Grand Café Public, de Pierik, de Hete Brij, de Kleine, ’t Swolsch Café, de Vrolijkheid, de Belgische Keizer, ’t Kroegje, de Casteleyn, Stapp’s Inn, de Joffer, Bosch, de Pul, Het Proeflokaal, de Twee Heeren, eetcafé Hawaii en restaurant de Peppermill. Op de wachtlijst staan onder meer restaurant de Plataan en café ’t Beugeltje.

Die wachtlijst is noodzakelijk omdat op de velden van gastheer HTC slechts ruimte is voor een toernooi met maximaal 20 deelnemende teams.

Er wordt in eerste instantie vanaf 11.00 uur gespeld in 4 poules van 5 teams, daarna volgen vanaf 14.45 uur de kwartfinales en om 16.15 uur de halve finales. Tenslotte is er om 16.45 uur de finale van deze jubileum editie van het Zwolsch Horeca Voetbaltoernooi.

Artikel delen:

Reageer