René de Heer in gesprek met bewoners Zwolle-Zuid

Zwolle – Wijkwethouder René de Heer gaat in de maanden mei en juni op laagdrempelige wijze het gesprek aan met bewoners van de wijk Zwolle-Zuid. Tijdens deze ‘pleingesprekken’ kunnen buurtbewoners aanschuiven bij de wethouder om onder het genot van koffie of thee een goed gesprek met hem aan te gaan.

De onderwerpen voor de gesprekken komen van de buurtbewoners. Zij kunnen zaken die zij belangrijk vinden in hun buurt bespreken met René de Heer. In totaal vinden er op vier locaties in Zwolle Zuid een achttal pleingesprekken plaats. Op dinsdag 31 mei hebben de buurten Geren, Gerenlanden en Gerenbroek de primeur. De wethouder is dan van 17.00-18.15 uur present op het schoolplein van OBS Gerenhof en van 18.30-20.00 uur op het schoolplein van OBS De Marsweide.

De overige pleingesprekken zijn op:

– 21 juni van 17.00-20.00 uur in de buurt Ittersum

– 22 juni van 16.30-20.00 uur in de buurt Oldeneel

– 28 juni van 17.00-20.00 uur in de buurt Schelle

 

Vervanging wijkplatform

Voormalig wijkwethouder Cees Berkhout gaf aan het einde van het wijkplatform van 24 november 2010 aan, dat hij in de toekomst het contact met bewoners op een andere manier wil invullen. Naast een wijkplatform had hij het idee één keer per jaar buurt- en straatgesprekken te organiseren. De huidige wijkwethouder René de Heer heeft dit idee opgepakt en vertaald in pleingesprekken in de maanden mei en juni 2011. De gesprekken zijn in plaats van het voorjaarswijkplatform.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Mooi initiatief.Rene gaat binnenkort ook hetzelfde doen in Stadshagen ,anders zou het geen KNIP voor de neus waard zijn


  Maak melding

 2. @Wichert dit is niet alleen een idee geweest van Rene maar ook van Cees Berkhout.
  Die heeft eind 2010 aangegeven dat hij graag een andere invulling wil geven aan de wijkplatformen.
  Door 1x per jaar buurt- en straat gesprekken te gaan houden. Rene heeft dit opgepakt en vertaald naar een achtal pleingesprekken.


  Maak melding

 3. Ingrid dat weet ik wel,ik heb die wijkplatforms niet zo hoog meer zitten.Als er echt iets gebeurd in een wijk worden er inloopavonden gehouden voor een bepaald project.Daar komen dan ook de mensen die er daadwerkelijk iets mee te maken hebben of te weten willen komen.
  In Stadshagen is verleden week een wijkplatform niet doorgegaan terwijl er veel vragen zijn over Werkeren en het cultuurhuis. Vanavond is er en avond in Het anker over Driezorg Westenhage ,daar komen dan allleen belanghebbende over dat onderwerp.Een wijkplatform moet niet gehouden worden om dat het zonodig moet.Kost ook nogal wat Zaalhuur ,koffie en consumpties.Als we dan toch bezuinigen moeten (en dat moeten we) ga dan ook hier spaarzaam mee om net als dat snoepreisje naar Litouwen met drie personen 5 dagen .Wat moeten we daar????Hanzedagen ?? denken ze vakantiegangers uit dat land naar Zwolle te halen of moeten we werknemers uit dat land hebben .Zoveel aardbeien worden er niet in Zwolle verbouwd.


  Maak melding

 4. Ingrid ik ben niet tegen Pleingesprekken,doe ik regelmatig bij ons op het pein bij cafe Het Plein.Daar kom je alles te weten .De Horeca is het allerbeste platform om dingen te horen en te ontdekken en Inspiratie op te doen


  Maak melding

 5. @Wichert, het ging mij hier om

  Mooi initiatief.

  ,
  Het is niet zijn idee geweest, maar van iemand anders voor mijn gevoel.
  Maar verbeter me,wanneer ik het fout heb.


  Maak melding

 6. Goed idee, René! Eigenlijk zouden meer disciplines van de gemeente dat moeten doen. Dichter bij de burger. Persoonlijk contact. Elkaar kennen. Aan de koffietafel hoor je altijd het meest… Maar op een plein voldoet, denk ik, ook wel.

  Nog een tip: doe een spijkerbroek aan en laat de das in het Stadhuis; soms zijn wethouders net mensen…!
  (en op straat is de burger meester…)


  Maak melding

 7. Het lijkt allemaal mooier als het is dat plein gedoe van de Heer .Maar er zijn altijd al vele van dit soort wijkgebeuren geweest en het is veel geschreeuw en weinig wol.Merendeels is er niets van terecht gekomen .De schoonmaak actie in de wijk is ook zoiets er wordt een dag vuil opgeruimd in de wijk maar de volgende dag ligt het weer vol met troep en dan hebben ze het over een goeie actie.Nou als de Heer het dan serieus wil aanpakken doe er dan ook daadwerkelijk wat aan straks na een gesprek en maak geen loze beloften.


  Maak melding

 8. Ingrid je volkomen gelijk .Oepzz,
  Rene is een gewone man
  die met iedereen praten kan
  In nette pak of spijkerbroek
  De intensie is een wijkbezoek


  Maak melding

Reageer