Rondje Zwolle krijgt nieuw kunstbankje

Zwolle – Wandelaars en fietsers van ‘Rondje Zwolle’ kunnen vanaf nu uitrusten op een wel heel bijzonder bankje. In het kader van het ‘Bankjesproject’ van Zwolle Marketing en Samen maken we de Stad is een bankje geplaatst bij de Katerveersluis. Het bankje is ontworpen door Mark Muller en Hidde Hamberg, beiden leerlingen van het Deltion College. Deltion heeft het bankje zelf gesponsord.

links_hidde_hamberg_rechts_mark_muller.jpg
Links Hidde Hamberg en rechts Mark Muller…

Het bankje is gemaakt van duurzaam Slavonisch eikenhout, afkomstig uit de Balkan. Dit hout is goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Het onderstel is gemaakt van staal met een zwarte coating. De jonge ontwerpers hebben zich laten inspireren door de omgeving en door de Katerveersluis. De metaalconstructie van de Katerveersluis is terug te vinden in het bankje. Hidde en Mark hebben veel plezier beleefd aan het maken van het bankje en er veel van geleerd. Zo was het vervaardigen van de rondingen in het zitgedeelte en de leuning een hele uitdaging. Blijft het bij dit ene ontwerp van Mark en Hidde? Als het aan Mark ligt niet.

In juni rondt hij zijn opleiding bij Deltion af en wil hij voor zichzelf beginnen als industrieel ontwerper. Hidde stopt voorlopig met ontwerpen. Hij gaat in september starten met een lerarenopleiding aan Hogeschool Windesheim. Mark en Hidde hopen dat het bankje aan de Katerveersluis er nog lang zal blijven staan, en dat er nog veel mensen van zullen genieten!

Bankjesproject en filmpje op je mobiel In totaal hebben twaalf kunstenaars, leerlingen en ambachtslieden bankjes ontworpen. Zwolse organisaties en ondernemers zorgden voor de financiering en voor de plaatsing. Sommige bankjes zijn geïnspireerd op het Cradle-to-Cradle principe, een nieuwe kijk op duurzaam produceren. En naast natuur en kunst, heeft ook cultuur een plek in het project gekregen. Het is namelijk mogelijk om, na het versturen van een sms met de unieke code van het bankje, een filmpje met een culturele boodschap op je mobiel te ontvangen.

Rondje Zwolle is voor €3,95 verkrijgbaar bij VVV Zwolle, Grote Markt 20 en via de webwinkel op www.vvvzwolle.nl. Voor meer informatie over Rondje Zwolle kunt u bellen met VVV Zwolle, 038-4216198, mail naar info@vvvzwolle.nl. Neem ook eens een kijkje op www.zwolsuitburo.nl en www.overijsseltrips.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer