Dynamische rockformatie Fiction Plane naar Hedon

Zwolle – Vrijdag 3 juni zal de dynamische rockformatie Fiction Plane een optreden geven in Zwols poppodium Hedon. De band onder aanvoer van Sting’s zoon Joe Sumner wist met de single Two Sisters een enorme hit te scoren en stonden o.a. op Pinkpop. In 2010 zag alweer het derde studioalbum Sparks het levenslicht en werd ondanks het experimentele karakter met open armen ontvangen door fans en critici. De funk-rock van A La Din zal fungeren als support.

fiction_plane.jpg

Vorig jaar verscheen alweer het derde studioalbum Sparks van rockformatie Fiction Plane, en vormt de opvolger van het succesvolle Left Side Of The Brain waarvan onder meer de megahit Two Sisters afkomstig is. Voor Sparks dook het drietal, Joe Sumner (de zoon van Sting), Seton Daunt en Pete Wilhoit, de studio in met producer Paul Corkett (o.a. Nick Cave, Biffy Clyro, Bjork en Placebo) om te experimenteren met een nieuwe sound wat resulteerde in een dynamisch meesterwerk welke de band’s livespirit op sublieme wijze wist te vertolken.

Fiction Plane brak in 2007 door met Left Side Of The Brain, waardoor de band op flink wat grote Europese festivals speelde (in Nederland bijvoorbeeld op Paaspop, Bospop en Pinkpop). Ook verzorgde Fiction Plane het voorprogramma voor de 87 (reünie-)shows die The Police in 2007 door Noord-Amerika, Europa, Australië, Nieuw Zeeland en Azië voerde. Twee jaar eerder deed de band nog een Europese tournee met Sting.

A La Din
Hoewel ze een breed palet aan liedjes hebben, van vrolijk tot somber en van relaxt tot heftig, staat A La Din altijd garant voor een spectaculaire en dansbare show. A La Din maakt jazzy funk-rock. Denk aan veel gitaareffecten met invloeden van: Jamiroquai, Stevie Wonder en Red Hot Chili Peppers.

Aktie Exclusieve Akoestische Sessie
Voorafgaand aan het concert in Hedon vindt er een exclusieve akoestische sessie plaats in het Popfrontcafé. Voor dit miniconcert zijn geen kaarten te koop en is daarmee voorbehouden tot prijswinnaars. Hoe je bij deze unieke gelegenheid aanwezig kunt zijn lees je op www.hedon-zwolle.nl . De Aktie loopt tot woensdag 1 juni 10:00 uur.

 

FICTION PLANE
Support : A LA DIN

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Vrijdag 3 juni
Open : 20:00 uur Aanvang : 21:00 uur
Entree : € 19,00 (excl. € 1,- servicekosten)

Kaarten zijn direct te bestellen via www.hedon-zwolle.nl , of te koop bij Plato en VVV te Zwolle.

Artikel delen:

Reageer