Volwassen KOPP-kinderen met elkaar in gesprek

Zwolle – Dimence organiseert op maandag 27 juni een voorlichtingsavond voor volwassenen die als kind zijn opgegroeid in een gezin met een psychiatrische- of verslaafde ouder (KOPP). De avond vindt plaats in het Dimence-gebouw aan de Burgemeester Roelenweg 9 te Zwolle. De avond begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Wel graag van tevoren opgeven zodat we weten hoeveel er komen.

dimence.png

De afdeling Preventie van Dimence biedt de laatste jaren veel ondersteunende activiteiten voor kinderen die opgroeien in een gezin met een psychiatrische- of verslaafde ouder (KOPP). Deze kinderen hebben het niet gemakkelijk en lopen een verhoogd risico om later zelf ook problemen te krijgen. Dat proberen we te voorkomen. Vroeger was die ondersteuning voor kinderen niet voorhanden. Er zijn dus veel volwassenen die ook KOPP-kind zijn, maar waar nooit aandacht voor is geweest. Een deel van deze volwassenen is nu met eigen psychische problemen in behandeling bij Dimence of een andere instelling.

Op 27 juni willen we met alle volwassen KOPP-kinderen in de regio in gesprek gaan over hun eigen jeugd en de invloed van een psychisch zieke ouder op hun ontwikkeling. Wij zullen het een en ander toelichten, maar uiteraard is er ook ruimte om eigen ervaringen te delen en vragen te stellen. Mensen mogen een familielid, vriend of vriendin meenemen naar de voorlichtingsavond.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u mailen naar h.bredewold@dimence.nl of bellen naar telefoonnummer van het cursuscentrum Preventie: 038 4269 522.

Artikel delen:

Reageer