Medtronic Junior Cup Diabetes

Zwolle – Woensdagmiddag namen vele jongeren met diabetes deel aan de derde en laatste voorselectieronde van de Medtronic Junior Cup Diabetes. Dit vond plaats op het Cruijff Court aan de Palestrinalaan in Zwolle. Het sportieve evenement is een onderdeel van de Bas van de Goor Foundation. Van de Goor is bekend als oud- volleybalinternational. Hij zet zich in voor het bestrijden van diabetes, en was woensdag zelf ook aanwezig in de wijk Holtenbroek.

25-05-2011_voorverkiezing_bas_van_de_goor_foundation_4.jpg

De Junior Cup is een officieus wereldkampioenschap voetbal voor jongeren met diabetes. Al vanaf 2006 wordt het toernooi georganiseerd door Medtronic samen met de Juvenile Diabetes Research Foundation in Genève (Zwitserland). Tijdens de Junior Cup strijden teams uit verschillende landen tegen elkaar in een onderlinge voetbalcompetitie. De winnaar mag zich een jaar lang wereldkampioen voetbal voor jongeren met diabetes noemen. Op 1 januari 2011 is de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) een samenwerking aangegaan met Medtronic. In het kader van deze samenwerking heeft Medtronic de BvdGF gevraagd om in augustus 2011 met een team Nederlandse jongeren met diabetes deel te nemen aan de Junior Cup. Aan alle vorige edities heeft nog nooit een team uit Nederland deelgenomen.

25-05-2011_voorverkiezing_bas_van_de_goor_foundation_3.jpg

25-05-2011_voorverkiezing_bas_van_de_goor_foundation_2.jpg

25-05-2011_voorverkiezing_bas_van_de_goor_foundation_5.jpg

25-05-2011_voorverkiezing_bas_van_de_goor_foundation_1.jpg

Om de beste 30 voetballers te selecteren uit de 150 deelnemers die zich hadden opgegeven, heeft de Bas van de Goor Foundation de hulp ingeroepen van een aantal professionals. Om de kwaliteiten goed te kunnen beoordelen, speelden alle deelnemers vier wedstrijden van 15 minuten waarbij de deelnemers per wedstrijd punten konden halen. Een gewonnen wedstrijd leverde 20 punten op, een gelijkspel 10 punten en verlies 5 punten. Daarnaast kon je per gemaakt doelpunt één punt scoren als team. Aan het einde van iedere speelronde werden de punten genoteerd en verzameld. Naast het puntensysteem werd er door Tino Stoop (opleidingscoördinator van de KNVB en professionele scout) een persoonlijk scoutingsverslag gemaakt per deelnemer. Tino lette daarbij onder andere op aanvallen, verdedigen, techniek, samenspel en fair play.

Op basis van beide selectiecriteria werd de uiteindelijke beoordeling gemaakt. De uitslagen van de selectierondes zijn niet inzichtelijk voor deelnemers en ouders/verzorgers. De uitslagen zullen op woensdag 1 juni 2011, met een officiële persconferentie, bekend gemaakt worden via de website www.bvdgf.org/juniorcup.

Artikel delen:

Reageer