Voorbereidingen herinrichting Potgietersingel

Zwolle – De voorbereidingen voor de herinrichting van de Potgietersingel en de Blijmarkt zijn in volle gang. In februari jongstleden heeft het college van burgemeester en wethouders het ontwerp vastgesteld. Naar verwachting kan het werk in juni gegund worden aan een aannemer, zodat begin september 2011 de werkzaamheden van start kunnen gaan.

potgietersingel.jpg

Om een beeld te krijgen van de materialen die gebruikt gaan worden, is een zogenoemd proefvlak aangelegd. In dit proefvlak is de natuursteen te zien die rondom de Fundatie gebruikt gaat worden en de halfverharding van de aan te leggen parkeerplaatsen en paden. U vindt het proefvlak in de groenstrook naast de Fundatie (rechts van de Witvoetsteeg). De herinrichting van de Potgietersingel is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Overijssel in het kader van Investeren Met Gemeenten (IMG). Zie ook www.zwolle.nl/potgietersingel.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Het zal er wel wat beter op worden, maar helaas toch nog parkeerplaatsen. Hebben de winkeliers toch nog een beetje resultaat van hun lobbywerk. Straks rijden er nog steeds per dag aan de lopende band auto’s daar een rondje om hun bolide zo dicht mogelijk bij de biologische supermarkt te kunnen parkeren.


  Maak melding

 2. Valt mij verder op dat de Potgietersingel niet meer “rond loopt” over het hogere gedeelte ervan, dus om het voormalige Monuta-gebouw heen.


  Maak melding

 3. Prima om de binnenstad wat op te leuken maar zorg dan ook eens voor voldoende parkeergelegenheid aan de rand van het centrum.
  Maak er een fraaie ondergrondse van voor een normaal tarief


  Maak melding

Reageer