ROVA zet Groenbus in tijdens Natuurlijk Duurzaam

Zwolle – ROVA doet actief mee met de Themaweek Natuurlijk Duurzaam. In de week van 4 tot en met 11 juni 2011 wordt de ROVA Groenbus ingezet om belangstellenden van en naar de verschillende activiteiten in Zwolle, Zwartewaterland en Staphorst te brengen. Zo is ook het vervoer in deze week op een duurzame manier georganiseerd.

rova_biobus.jpg

De ROVA Groenbus rijdt op zaterdag 4 juni een pendeldienst tussen het station Zwolle en het Festival van de Schoonheid op Doepark Nooterhof. Op zaterdag 11 juni stopt de pendelbus op diverse plaatsen binnen de drie gemeenten. Ook wordt de ROVA Groenbus ingezet om scholieren te vervoeren van en naar activiteiten binnen de Themaweek. Op de bus, die op Groente-, Fruit- en Tuinafval rijdt, is een voorlichter aanwezig die u tijdens de rit informatie kan geven over afvalscheiding en recycling. Tevens worden er informatieve filmpjes gedraaid.

Afval scheiden is goud!

De bus wordt normaal gesproken gebruikt voor het educatieve programma voor de bovenbouw van basisscholen, waarin afvalscheiding en recycling centraal staan. Dorine Borst, voorlichtster bij ROVA: "Ons voorlichtings- en educatieprogramma heeft dit jaar een groene facelift ondergaan. Het programma is niet alleen vernieuwd, ook is de ROVA Groenbus aangeschaft om een kijkje bij ROVA wel heel aantrekkelijk te maken!" Het educatieve programma voor de schoolklassen heeft als motto: ‘Afval Scheiden is Goud!’. Borst: "Leerlingen leren tijdens de voorlichting de verschillende afvalsoorten te herkennen en goed te scheiden. Het programma maakt duidelijk dat afval geen ‘wegwerpproduct’ is, maar grondstof en energie. Ook krijgen zij te zien wat ROVA met het gescheiden afval doet."

Waar en wanneer de ROVA Groenbus op zaterdag 4 en 11 juni rijdt, is te vinden op de website van Natuurlijk Duurzaam www.natuurlijkduurzaam.nu

Themaweek Natuurlijk Duurzaam

In de week van 4 tot en met 11 juni 2011, wordt de Themaweek Natuurlijk Duurzaam in de gemeenten Zwolle, Staphorst en Zwartewaterland georganiseerd. Organisaties, stichtingen, scholen en bedrijven zijn druk doende een veelzijdig programma op te stellen om bij jong en oud, duurzame vormen van leven, wonen en werken onder de aandacht te brengen. Het volledige programma is te zien op de website van Natuurlijk Duurzaam www.natuurlijkduurzaam.nu

Artikel delen:

Reageer