Workshop op Poppentheaterschip Kwaak

Zwolle – Spelen met poppen is niet alleen vermaak, maar ook een kunst. Ter gelegenheid van het Waterval Vertelfestival organiseert poppentheaterschip Kwaak een speciale Vertel/spelworkshop vingerpoppen en stokpoppen (7+). Op zaterdag 4 juni en zondag 5 juni van 11:00 tot 12:00 kunnen liefhebbers vanaf 7 jaar, leren hoe je een boeiende voorstelling geeft met poppen.

Tijdens de workshop komt het verschil aan bod tussen vertellen en poppenspel. De multi-gedisciplineerde Els Zwiers (onder andere poppenspeelster, poppenmaker, theaterproducent en dramadocente) zal de workshop verzorgen. Wees er wel op tijd bij, want er zijn slechts tien plaatsen beschikbaar, per keer! Alle aanwezigen, dus ook ouders, doen mee. Aanmelden kan via: waterval@xplosief.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, aantal deelnemers.

Sinds 1977 is Poppentheaterschip Kwaak actief op het theaterschip aan de mooie kade van de Thorbeckegracht. Aan boord kan men cursussen, voorstellingen en workshops met Els Zwiers beleven. Eveneens zijn er geregeld exposities van tekeningen, olieverfschilderijen, etsen en aquarellen van partner Henri Zwiers.

Kwaak Theater biedt haar voorstellingen en workshops bovendien ook aan op locatie. Het jaarlijkse Waterval Internationaal Vertelfestival gaat in juni 2011 haar derde editie in. Het grootste internationale vertelfestival van Nederland is inmiddels een landelijk begrip geworden. Met ruim honderddertig vertelvoorstellingen, theateracts, kunst en concerten kunnen bezoekers zich vergapen aan culturele activiteiten. De programmering staat op de site. www.waterval-vertelfestival.nl

Nb: de aanvangstijden van de workshop staan foutief vermeld in de festivalkrant. De goede tijden zijn zaterdag 4 en zondag 5 juni van 11.00 tot 12.00 uur.

Artikel delen:

Reageer