Bijzonder fotoproject Landstede en Odeon De Spiegel

Zwolle – Vanaf dinsdag 31 mei 14.30 uur prijkt in Theater Odeon een serie prachtige foto´s. De foto’s uit dit project zijn gemaakt door studenten van Landstede en geïnspireerd op voorstellingen die vanaf september bij Odeon De Spiegel theaters te zien zijn.

Topfotograaf Erwin Olaf maakte voor de opening van het nieuwe DeLaMar Theater in Amsterdam acht levensgrote foto’s geïnspireerd op toneelklassiekers. Dit initiatief vormde voor Odeon De Spiegel theaters en Landstede de aanleiding voor dit bijzondere project: een vertaling naar een foto-opdracht waarin de studenten hun creativiteit kwijt kunnen en kennis maken met theater.

Aan de hand van dit concept zijn tweedejaars studenten fotografie van de opleiding Vormgeving & Entertainment van Landstede aan de slag gegaan. Onder begeleiding van vakdocent en fotograaf Stefan Lanjouw zijn zij vanaf maart bezig met de voorbereidingen voor het creatieve project. Lanjouw: ‘Uit 15 voorstellingen die dit theaterseizoen bij Odeon De Spiegel theaters te zien zijn, hebben de studenten in groepjes van drie ieder een theaterstuk gekozen om als inspiratiebron te dienen voor hun foto. De uiteindelijke foto toont een vrije interpretatie van het gekozen theaterstuk. Hiervoor hebben de studenten zich verdiept in het programma en een vertaling gemaakt naar het thema voor de foto.‘

Al enkele jaren is er een partnerschap tussen Odeon De Spiegel theaters en Landstede. Studenten van verschillende opleidingen doen praktijkervaring op binnen de theateromgeving. Op deze manier kunnen zij een waardevolle invulling geven aan hun opleiding en maken ze kennis met cultuur.

De opening van de expositie sluit mooi aan bij de start van de kaartverkoop voor theaterseizoen 2011-2012. Maandag 30 mei gaat deze van start en kunnen theaterliefhebbers zich weer verlekkeren aan al het nieuwe theateraanbod van het komende seizoen.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Super inzet en motivatie studenten. Zo zie je maar weer dat praktijkleren bij landstede echt werkt! Mooi project waar studenten zelf ook net zo trots op zijn als wij!


    Maak melding

Reageer