Voetbalsupporter slaat beveiliger in stadion

Zwolle – Een 23-jarige man uit Zwolle werd donderdagavond 26 mei aangehouden voor mishandeling.

De voetbalsupporter zou een beveiliger in het stadion aan het Stadionplein geslagen hebben. De man werd door beveiligers uit het stadion gezet en overgedragen aan de politie. De 23-jarige kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Artikel delen:
Reacties 62
 1. Het is de laatste 5 wedstrijden al gedonder op ME tribune de club zou er eens wat aan moeten doen maar inplaatst van dat dat soort gasten wordt aangepakt worden ze beloond!!!!!!!!!!!

  FC Zwolle word wakker dit kost je klanten …


  Maak melding

 2. Blijkbaar durven de beveiligers (bloemink) alleen op de drost en fp tribune “op te treden”.
  Wat een irritant volk met een grote bek tegen de supporters(= is dus klant).  Maak melding

 3. @anti geweld

  Stel je niet zo aan man, 1 incidentje en gelijk de situatie opblazen.
  Snap je dan niet hoe het werkt?
  Als er een grote groep mensen is, dan zitten er altijd wel een paar foute types bij. In dit geval ging het maar om 1 gast. Dus ga lekker in je kerkgemeente preken en wordt is realistisch.
  Altijd van die schijnheilige reacties… bah.

  Ik maak me meer zorgen over racistische geluiden die de laatste tijd soms hoorbaar zijn….. Laat ze die gasten die dat doen maar es aanpakken!


  Maak melding

 4. Stel je niet zo aan man, 1 incidentje en gelijk de situatie opblazen.
  Snap je dan niet hoe het werkt?
  Als er een grote groep mensen is, dan zitten er altijd wel een paar foute types bij. In dit geval ging het maar om 1 gast. Dus ga lekker in je kerkgemeente preken en wordt is realistisch.
  Altijd van die schijnheilige reacties… bah.

  Ik maak me meer zorgen over racistische geluiden die de laatste tijd soms hoorbaar zijn….. Laat ze die gasten die dat doen maar es aanpakken!

  mmmm 1 incident? terwijl je het zelf over racistische spreekkoren hebt! of is dat een koor van 1 persoon?

  jammer dat dit schijnbaar bij voetballen moet gebeuren. komt het door de sport of door de mensen die het aantrekt?

  laten we hier maar eens mee ophouden gemeenschaps geld in te pompen. en de club zelf alle kosten voor beveiliging laten opdraaien.


  Maak melding

 5. Bij de vakken 18, 19, 20 en 21 zie je de laatste periode ook meer van die Bloemink beveiligers. Erg jammer….

  Dit omdat duidelijk te merken is dat deze beveiligers door hun aanwezigheid en manier van doen juist zorgen voor meer agressie.
  Zeg niet dat ze dit bewust willen opwekken, maar ze doen dit wel. Denk dat het toch echt te maken heeft met een stuk onprofessioneel handelen. Er zijn verschillende manieren waarop iemand kan omgaan met bijvoorbeeld spanningen en agressie en dit doen ze helaas iedere keer weer beroerd!
  Zelf gezien dat een vent van rond de veertig een duw (stomp) in zijn maag kreeg omdat hij van een ‘beveiliger’ moest gaan zitten, zeg je dr wat van krijg je een grote bek en wordt er gedreigd met een stadion verbod.

  Is helemaal niet nodig bij Zwolle, verhoudingsgewijs gebeurd er weinig tot niets gedurende de wedstrijden.

  GRT


  Maak melding

 6. Natascha het is algemeen bekend dat er bij de voetbalwedstrijden steeds meer toestanden zijn niet alleen bij Zwolle maar bij elke betaalde en amateur verenigingen.Of men heeft het tegen de scheidsrechter die het voor hun niet goed doet of een tegenspeler roept de irritatie op bij de supporters.Dus vind toch wel dat een supporter wat verdraagzaamheid betreft wat meer moet kunnen verdragen dan krijg je ook geen toestanden


  Maak melding

 7. Ja vind die lui van Bloemink absoluut niet geschikt om beetje de beveiliger daar uit te hangen..

  Gister bij ons was r zo’n sjappie die dr ook nix van begrijpt. Natas mocht doorlopen gaat die monk zeggen van je wil je wachten met doorlopen want die vrouwelijke steward moet je fouilleren, terwijl ze van die andere vrouw kon doorlopen, dus ze zegt dat. Ja en dan moet je maar achterlangs lopen en niet hier blalalalala.

  Man ga fietsen stelen ofzo.


  Maak melding

 8. @Pieters ik snap niet helemaal goed waarom je dit tegen mij zegt? Of slaat dit op de vraag die ik stel over de soort mensen die het aantrekt?


  Maak melding

 9. komt het of door de mensen die het aantrekt?

  Wat is dit nou weer voor een uitspraak dan?

  het is geen uitspraak, het is een vraag.
  wat ik constateer is dat er tijdens voetbal wedstrijden ongeloofelijk veel politiebusjes en me bussen rondom het stadion aanwezig zijn. mijn vraag is waarom.

  en ja… eigenlijk denk ik wel dat dit is omdat voetbal OOK types aantrekt die hier komen om te rellen. dus niet alle supporters maar zeker wel bovengemiddeld veel.

  dus aangezien op dit medium wel eens de discussie gevoerd word waar het gemeenschapsgeld heen moet gaan vraag ik nu of de kosten van deze politie inzet mischien niet door de toeschouwers betaald moet worden.  Maak melding

 10. Maar dan nog is er geen reden om die mensen te slaan….Tenzij er een situatie ontstaat die Jeroen 038 opnoemt… Niemand hoeft zich te laten slaan…


  Maak melding

 11. OOK types

  Dat is al weer heel wat anders dan dat je vraagt (sorry dat ik het uitspraak noemde mijn weelderige excuses hoor) of het komt door de mensen die het aantrekt.

  Er zitten duizenden keurige mensen in het stadion, rotte appels heb je overal…


  Maak melding

 12. Bericht door Natascha, op 27 mei 2011 om 13:40
  Edwin kom dr is in, Bloemink wordt toch betaald door FCZ zelf?

  Ja, of een deal met gesloten beurzen voor de bc.  Maak melding

 13. dus aangezien op dit medium wel eens de discussie gevoerd word waar het gemeenschapsgeld heen moet gaan vraag ik nu of de kosten van deze politie inzet mischien niet door de toeschouwers betaald moet worden.

  De politie inzet wordt bepaald door de lokale driehoek. Het is niet aan FCZ om te beslissen hoeveel politie er wenselijk is. FCZ moet zorg dragen voor de veiligheid in het stadion.  Maak melding

 14. Als je mensen als beesten behandelt worden het ook beesten. Op de ME-tribune zit de fanatieke aanhang die van alle rangen en standen samen hun fanatisme voor Zwolle uiten. Dat dit gepaard gaat met emotie is duidelijk gezien hun beleving van de wedstrijd. Onderling worden meningsverschillen opgelost zonder de ‘hulp’ van bloemink. meer bloemink en politie betekent meer nadruk op de drang naar beheersbaarheid. Ze zullen zich daarom niet zo nadrukkelijk opstellen op de ME als op de FP tribune daarbij zullen ze zich hun houding ook aan kunnen passen omdat het simpelweg ander publiek is.
  Als je op de FP wilt gillen springen en brullen ga je op de ME staan. Als je met je gezin rustig een wedstrijd wilt kijken en niet wilt dat je kind met een vocabulaire uitbreiding thuis komt ga je naar de FP.;)


  Maak melding

 15. @john,

  haha, kom eens op vak 13…… zitten een paar nerts die het vocabulair van je kids niet op een hoger peil gaat brengen…….;)


  Maak melding

 16. Goh Mars die gasten die PECloper bedoeld zijn vast die waar jij je zo aan hebt geergerd de laatste 2 wedstrijden…hahaha

  Doe ons maar weer gewoon de ME volgend seizoen….denk ik


  Maak melding

 17. @ John.

  Wat een onzin. De kidsvakken zitten dichter bij de ME tribune dan bij de vakken 19,20,21.
  Dus wat betreft de vocabulaire uitbreiding lijkt het me niet heel veel uit te maken. Het lijkt mij dat de Bloemink beveiligers volgend seizoen beter stoeltjes kunnen reserveren op de vakken 10 en 11.

  Voetbal is emotie / feest en dat zou op iedere tribune beleefd moeten kunnen worden, dus wanneer je op de FP wilt gaan springen en gillen dan moet je dat gewoon lekker kunnen doen en er een groot feest met z’n allen van maken. Zolang dit natuurlijk op een positieve en constructieve manier gebeurd.

  Bovenstaande positieve fanatieke sfeer beleving, wordt gewoon te vaak verkeerd geïnterpreteerd door de beveiliging.

  GRT


  Maak melding

 18. Bovenstaande positieve fanatieke sfeer beleving, wordt gewoon te vaak verkeerd geïnterpreteerd door de beveiliging.

  Dit is absoluut waar.

  Maar de afgelopen 2 wedstrijden hebben wij dus op 13 gezeten en op het moment dat ik of mijn man in de benen kwam voor een aanval of wat dan ook wordt er a la minute geschreeuwd dat je moet gaan zitten….Door de fans die daar zitten….


  Maak melding

 19. Onzin? Nee,een plek naast het uitvak is ideaal met je 20,21, jeroen038?
  Helemaal uitsluiten doe je het toch niet, maar als ik met mijn kinderen naar de voetbal ga dan neem ik gewoon plaats op het kidsvak. Daar is het vak toch voor? Daar kunnen de kinderen zitten rennen en springen als ze de concentratie voor wedstrijd niet volhouden. Kinderen minimaal last van scheldwoorden en andere supporters geen last van de kinderen.
  Of wil je beweren dat het kidsvak en de ME tribune hetzelfde zijn. Over onzin gesproken…


  Maak melding

 20. De kidsvakken zitten dichter bij de ME tribune dan bij de vakken 19,20,21.
  Dus wat betreft de vocabulaire uitbreiding lijkt het me niet heel veel uit te maken

  Nee, kinderen op vak 19 leren ook andere scheldwoorden. ;D;)  Maak melding

 21. Maar de afgelopen 2 wedstrijden hebben wij dus op 13 gezeten en op het moment dat ik of mijn man in de benen kwam voor een aanval of wat dan ook wordt er a la minute geschreeuwd dat je moet gaan zitten

  Ik verwacht jullie volgend seizoen op vak 19.
  :D:D:D


  Maak melding

 22. het kan ook zijn zijn dat door een foute inschatting en reactie door een Bloemink beveiliger is er iets gebeurt wat helemaal niet nodig was en anders ook niet was gebeurt. Beveiligers maken ook fouten!


  Maak melding

 23. Ik heb dit incident niet gezien, wel dat hij werd afgevoerd, dus over dit incident kan ik niet oordelen.
  Wel erger ik mij aan de groep ‘supporters’ die het nodig vindt om oerwoudgeluiden te maken zodra een donkere speler aan de bal is.
  Blijkbaar is een foto van die ‘supporters’ nog meer ontwikkeld dan zijzelf.


  Maak melding

 24. Emoties zijn prima, maar onderling oplossen werkt lang niet altijd. Je bent niet alleen op je vak. Lijkt me meer dan normaal dat als er iets op een vak gebeurt de beveilging/politie hier op in springt, want als zij dit niet doen krijg je het gezeur weer dat ze nergens te bekennen waren.

  Mensen moeten altijd wat te klagen hebben, maar het mag duidelijk zijn dat de sfeer op vak noord de laatste wedstrijden steeds agressiever is en dat het dus wel nodig is dat er meer inzet van politie e.d. is.

  Ik vind het ontzettend jammer dat sommige ‘zogenaamde’ fans het verpesten voor de echte fans op het vak. Ik kom er nu al jaren en de sfeer word er steeds slechter op..

  En dat dit jongetje afgevoerd is omdat hij het nodig vond een beveiliger te slaan vind ik een goede zaak. Stadion verbod en die zien we voorlopig niet meer terug!  Maak melding

 25. Sukkeltjes op NOORD. Grote mond van een afstandje, durven niet in de buurt van het uitvak te komen want dan vallen ze door het mandje.

  Oost vak 20!!  Maak melding

 26. Thomas, uitstekend verwoord! Het voetbal moet terug naar de mensen die alleen voor het voetbal komen. De rest moet maar lekker thuis blijven bij hun ouders/vrouw/gezin.


  Maak melding

 27. @sehl,

  Ik dacht ongeveer het zelfde wat jij dacht 8)
  Allemaal internet helden pfffffffffffffffffffffffffff… laten we er gewoon met ze allen er wat van maken? inplaats van elkaar uitschelden voor ”sukkeltje” 😀


  Maak melding

 28. Deze zogenaamde hooligans,zijn bange kwezels.
  Een jurk,zoals wij dat vroeger noemde.

  Zulke angsthazen hebben teveel films gezien over de Engelse hooligans.

  Ik moet altijd lachen,als ik die jongetjes zie rellen op hun eigen manier.

  Geweldig en dan zit er zo’n oude vrijgezel tussen(ongetwijfeld werkloos.
  Dat is dan de leider waar ze allemaal tegen op kijken.

  Het is bijna amusument.


  Maak melding

 29. Iedereen heeft zijn oordelen zo te zien al klaar. Maar wat er werkelijk is gebeurt is NIETS. De geslagen beveiliger is geslagen door een eigen collega. Praat pas waarneer je dingen heb waargenomen stelletje voorbeeld supporters


  Maak melding

 30. Nou ben ik nog nooit in een stadion geweest, dus wat weet ik er van, NIETS!
  Maar, euh… die spreekkoren… is dat niet in banen te leiden???
  Ik bedoel… mensen blijven kuddedieren. Als er 1 schaap durft om slechte dingen te roepen, roept de een rest lekker mee…
  Maar als er nou eens een klein groepje mensen, desnoods ingehuurd, wat vriendelijkere dingen roept… zou dat dan dat kleine groepje andersroependen kunnen overstelpen??? En als het overgrote merendeel (de JUISTE supporters) dan wordt aangemoedigd om de vriendelijkere dingen te roepen… dan hoor je toch het aanstootgevende niet meer???

  Nou ben ik niet van plan om in 1 keer alle problemen van de wereld op te lossen, maar euh… Het zal wel weer ingewikkelder in elkaar zitten…


  Maak melding

 31. @ Jan r. aangezien je verstand van jurken zal jij wel in de kleiding zitten, maar zomaar iemand beordelen op zijn uiterlijk en dan zeggen hij waarschijnlijk werkloos is is wel een beetje kansloos vindt je niet, voorstel kom volgend seizoen is bij ons op het vak schreeuw die text van jurk nog is een keer in het rond en dan moet je kijken hoeveel amusument je hebt 😀

  Ps. We zitten op de ME tribune.


  Maak melding

 32. Hohoho….
  Laten we netjes blijven, he…
  Iedereen recht op eigen mening, maar iemand uitdagen en bedreigen hoort niet op dit log!


  Maak melding

 33. Het gaat weer eens nergens over hier. Een incident wordt weer compleet opgeblazen door steeds maar weer dezelfde kneuzen die bij elke gelegenheid alles uit de kast halen om de FC zwart te maken. Niet gehinderd door enige kennis, inlevingsvermogen, of nuance.

  Zelf sta ik altijd op de ME en heb van oerwoudgeluiden niets gehoord. Ik weet dat er een klein groepje is ergens rond vak 3 die zich af en toe misdraagt. Geregeld wordt dat “recht” gezet door andere supporters die regelmatig optreden (beter dan politie gedoe). Gelukkig zijn er een hele hoop anderen die hun geluid overstemmen! Bij ons was daar niets van te horen(achter het doel).

  Jammer dat er niets gezegd wordt over de minuut stilte voor Arjan of het kippenvel moment bij het afscheid van Eric Botthegin. Ook dat is de ME en ook dat is emotie. Jammer dat een hoop mensen die vreselijk nare en zure eigenschap hebben om alleen naar het negatieve te kunnen en willen kijken. Ze hebben niet door hoezeer hun beeld daardoor vertroebeld wordt.
  Forza Zwolle!!  Maak melding

 34. Hetzelfde kun je andersom zeggen Zwollenaar is Back, dat de supporters alles rond de FC met een enorm roze bril bekijken en dat anderen, de beveiliging, de politie, de gemeente etc het altijd fout hebben.


  Maak melding

 35. Hoezo? Hebben de Gemeente (niets over gehoord)en Politie en beveiliging dan zoveel commentaar? Of gaat het toch om een aantal (kleine) incidenten die weer eens uitgemolken worden?!

  Ik ben bereid objectief te kijken naar de situatie en daardoor kom ik tot mijn mening zoals hierboven omschreven!

  Dezelfde mensen die commentaar leveren op incidenten bij de FC leveren ook commentaar op wedstrijden die verloren waren of niet goed genoeg in hun ogen. Hoe objectief zijn deze mensen dan Japser??!!


  Maak melding

 36. Niemand is objectief Zwollenaar, het valt mij echter op dat een groep mensen hier ten allertijden de schuld buiten de supporters zoekt, waar het ook over gaat. Het is altijd de beveiliging, de ME of het bestuur dat iets fout doet, het is nooit eens de supporters.


  Maak melding

 37. Toch wil ik dat iets genuanceerder zien Japser. Vaak genoeg wordt hier door supporters (inclusief mijzelf) toegegeven dat er wel eens iets fout gaat. Vaak genoeg lees je hier termen als; enkele rotte appels, voetbal is emotie etc etc dus kom nu niet met de tekst het is nooit eens de supporters, want dat is veel te kort door de bocht.  Maak melding

 38. zo eindelijk zijn alle meningen uitgemolken en er staan er maar enkele tussen die waar zijn en ik kan het weten de beveiliger is inderdaad geraakt door een andere beveiliger.
  de opgepakte jongen is zeker niet werkeloos en geen hooligan maar een FC supporter die er ook is als het niet zo goed gaat als afgelopen seizoen en deze supporters wilden zeker deze avond geen gedonder i.v.m. het overlijden van Arjan iets waar deze jongens nog respect voor tonen iets wat bij velen die hier reageerden niet het geval is dus wie heeft er nu fatsoen.


  Maak melding

 39. zo eindelijk zijn alle meningen uitgemolken en er staan er maar enkele tussen die waar zijn en ik kan het weten de beveiliger is inderdaad geraakt door een andere beveiliger.

  Hmm volgens mij is ‘JB’ de opgepakte supporter aangezien hij alles zo ‘goed’ weet te vertellen en probeert goed te praten…

  Geslagen door een collega lijkt me een beetje een rare situatie.. Ze proberen een opstootje te sussen en een collega stompt een andere collega in het gezicht??!! 8) Jajaja uiteraard…..

  Het hele groepje waar de jongen bij zat was aan het provoceren, dus ook al zou hij niet geslagen hebben ben ik blij dat hij opgepakt is.. Ben ontzettend klaar met die zogenaamde supporters die niet tegen een biertje en verlies kunnen..

  Wij proberen te genieten van de wedstrijd en het word keer op keer verziekt door zogenaamde supporters die geen verantwoording durven te nemen en de schuld op een ander afschuiven… Zielig hoor!!  Maak melding

Reageer