SP start actie ‘Reddingsboei voor het schoolzwemmen’

Zwolle – Komende zaterdag zal de SP in de Diezerstraat in Zwolle actie voeren voor het behoud van het schoolzwemmen in de stad. Het gemeentebestuur is voornemens dit weg te bezuinigen, maar de SP vindt schoolzwemmen té belangrijk voor de veiligheid van kinderen om te laten verdwijnen.

De SP zal van 11.00 tot 13.00 in de Diezerstraat zwembandjes uitdelen en voorbijgangers vragen hun handtekening te zetten tegen het afschaffen van het schoolzwemmen. Hiermee start de partij haar campagne ‘Reddingsboei voor het schoolzwemmen’. Vanaf vandaag kunnen Zwollenaren ook digitaal hun handtekening tegen de bezuiniging plaatsen op www.zwolle.sp.nl. De SP wil het gemeentebestuur er op wijzen dat de reddingsbrigade stelt dat het aantal keren dat ze hebben moeten uitrukken in 2010 ten opzichte van 2008 is verdubbeld, en dat een groot aantal van de gevallen kinderen betrof. Bovendien is schoolzwemmen een goede manier voor alle kinderen om de benodigde beweging te krijgen.

SP-gemeenteraadslid Frank Futselaar: ‘In een waterrijke stad als Zwolle is ‘kunnen zwemmen’ een basisvaardigheid die je gewoon moet hebben. Uit de ervaringen elders in het land blijkt dat bij afschaffing van het schoolzwemmen te veel kinderen uit met name de armste gezinnen nooit een zwemdiploma halen. Dat is voor ons onacceptabel. We moeten het schoolzwemmen niet laten verzuipen.’

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer