Leerlingen JenaXL spelen rol in film Groen licht

Zwolle – Voor een aantal leerlingen van JenaXL school uit Zwolle was het vrijdagmiddag een spannende dag. Zij speelden een rol in de nieuwe verkeerslessen van Edu’Actief: Groen licht. De landelijke verkeersmethode Groen licht bestaat volledig uit films die worden opgenomen om jongeren bewust te maken van de gevaren in het verkeer.

jena_2-1.jpg

De films werden opgenomen bij verschillende knelpunten in Zwolle. Een van de knelpunten was de oversteek op de voorrangsweg Wipstrikkerallee. Hier zijn drie kleine stopplaatsen waar je maar met weinig mensen kunt staan. Bij het oversteken moet je rekening houden met deze beperkte ruimte. Ook geven auto’s hier niet altijd voorrang aan fietsers. Een tweede knelpunt was het voorsorteren op de Vechtstraat. Het is lastig om in het voorsorteervak te komen wanneer het erg druk op de weg is met auto’s.

jena_1-1.jpg

jena_3-1.jpg

De films die in Zwolle worden opgenomen, worden gepresenteerd door acteur en presentator Mark Schaaf. Hij komt op tv regelmatig voorbij in commercials. Ook is hij fotomodel voor verschillende kledingmerken en loopt hij regelmatig over de catwalk.

Alle films voor Groen licht worden deze zomer opgenomen. Verschillende scholen verspreid over Nederland spelen hierin een rol. De films zijn vanaf september beschikbaar op www.groen-licht.nu.

Artikel delen:

Reageer