Grote prestatie voor deelnemers Twijn 4-daagse

Zwolle – VSO De Twijn hield deze week haar eigen 4-daagse. Vrijdagmiddag vond bij de Dr. Hengeveldweg het défilé plaats. Wethouder Van As was bij de laatste etappe aanwezig en reikte aan een aantal leerlingen de welverdiende medaille uit. Zo’n 150 leerlingen, hun leraren en begeleiders deden aan de wandeltocht mee.

twijn4_2-1.jpg

Omdat veel leerlingen uit de regio komen en niet meedoen aan de Avond 4-daagse in hun eigen woonplaats, werd deze wandel 4-daagse georganiseerd.
5 km kan teveel zijn, maar ook omdat ze niet met een groep mee kunnen lopen. De school organiseerde 3 afstanden 1, 3 en 5 km, zodat alle leerlingen konden deelnemen aan de 4-daagse. Vrijdag was de intocht. Ouders, familie en bekenden waren daarvoor uitgenodigd. De doorzetters kregen van hun de verdiende bloemen en een medaille. De school beloofde dat er volgend jaar weer een Twijn 4-daagse zal zijn.

twijn4_3-1.jpg
Een stevige aai over de bol voor de mooie prestatie…

twijn4_6-1.jpg

twijn4_8-1.jpg
Wethouder Van As reikte in de school een aantal medailles uit… 

De vakgroepen bewegingsonderwijs en fysiotherapie van VSO de Twijn dagen hun leerlingen uit om sportieve prestaties te leveren en hun lichamelijke grenzen te verleggen. “Wij wilden onze leerlingen en revalidanten uitdagen om lichamelijke grenzen te verleggen en zo te streven naar een gezonde leefstijl en plezierige vrijetijdsbesteding.”

twijn4_1-1.jpg

De Twijn wil haar leerlingen mogelijkheden geven en ook vooral zèlf laten zien en ervaren dat het leuk, gezond en haalbaar is, om aan sportieve evenementen deel te nemen. Dit wil de Twijn onder andere bereiken door leerlingen uit te dagen voor jaarlijkse sportevenementen als de Avond 4-daagse, de Zwemvierdaagse en de Fietsvierdaagse. In juni zal een groep leerlingen van de Twijn zelfs deelnemen de 4 Engelse Mijlen tijdens de Halve Mararton van Zwolle!

twijn4_5-1.jpg

twijn4_4-1.jpg

twijn4_7-1.jpg
De laatste deelnemer krijgt extra applaus…

twijn4_9-1.jpg

Artikel delen:

Reageer