1230 bestuurders gecontroleerd op alcohol

Zwolle – Het Team Verkeer voerde vrijdagavond en -nacht een alcoholcontrole uit op meerdere locaties in Zwolle. Deze alcoholcontrole werd onder andere uitgevoerd in het kader van een wetenschappelijk onderzoek van de dienst Verkeer en Vervoer van Rijkswaterstaat.

politie_logo_4.jpg

Daarbij worden over meerdere jaren op dezelfde tijdstippen en dezelfde plaatsen alcoholcontroles gehouden. Hierdoor kan men een eventueel patroon vaststellen op het gebied van alcohol in het verkeer en desgewenst passende maatregelen nemen. De controle duurde van 20.00 uur tot 02.00 uur. Het Team Verkeer liet 1230 bestuurders een ademtest doen. Het overgrote deel van de bestuurders hield zich keurig aan de gestelde limiet. Vijf bestuurders bleken teveel te hebben gedronken. De resultaten van hun ademanalyses varieerden van 245 ug/l tot 825 ug/l. Aan de hand van de laatst genoemde werd het rijbewijs van de betreffende bestuurder ingevorderd.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ik meen te lezen dat je dus gisteren in ieder geval wat teveel op had? En wil je daarmee zeggen dat je soms met een vergelijkbare hoeveelheid alcohol w?l achter het stuur kruipt? Ik mag toch hopen van niet maar dat kan ik er wel in lezen (maar het zal vast een ongelukkige woordkeuze geweest zijn)


  Maak melding

 2. Die 11 Euro moet je zien als n soort verzekeringspremie, daar dek je dus alle mogelijke risico-s mee af, die van je zelf en die van je medeweggebruikers.


  Maak melding

 3. En ik zat in een heerlijk Mercedes E-klasse uit 2000, type Elegance ’n Oud model dus maar wat blijven het toch werkelijk prachtige wagens.


  Maak melding

 4. 🙂 Gelukkig…. ik had niet anders verwacht maar je weet nooit.

  Drank en verkeer gaan uitstekend samen maar dan alleen als passagier.


  Maak melding

Reageer