Berkum haalt nog drie spelers

Zwolle – Berkum heeft de personele bezetting voor het nieuwe seizoen verder vorm gegeven met het aantrekken van drie nieuwe spelers. Keeper Rick Oosterwechel, verdediger Patrick van Egmond en aanvaller Piet de Jong hebben toegezegd in 2011-2012 voor de Zwolse zaterdaghoofdklasser uit te zullen komen.

Rick Oosterwechel, de laatste twee seizoenen derde keeper bij FC Zwolle, neemt bij Berkum de plaats in van Erwin Duits die er niet in slaagde een vaste basisplek als eerste keeper te veroveren. Oosterwechel is 20 jaar, afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Twente en speelde bij FC Zwolle vooral in het beloftenteam.

De eveneens 20-jarige Patrick van Egmond speelde het afgelopen seizoen in de verdediging van zondaghoofdklasser RKHVV in Huissen. Eerder doorliep hij de jeugdopleidingen van liefst drie profclubs: SC Heerenveen, FC Zwolle en Vitesse. Door onder meer een langdurige knieblessure ging een carrière in het betaalde voetbal vooralsnog niet door en ‘verhuisde’ hij vorig jaar naar RKHVV.

Met Piet de Jong krijgt Berkum een ‘oude bekende’ terug in de selectie. Deze 27-jarige spits voetbalde de afgelopen jaren bij Go Ahead Kampen, waarmee hij in het seizoen 2009-2010 degradeerde uit de hoofdklasse. Vóór zijn periode bij Go Ahead Kampen speelde De Jong bij WVF in Zwolle en dáárvoor bij Berkum, waar hij nu na zes jaar terugkeert. Eerder werd al bekend dat Jesper Beunk volgend seizoen topklasser FC Lisse zal verruilen voor Berkum en dat Dirk Muis over komt van HHC Hardenberg, eveneens een topklasser.

Ook aanvaller Rik Jan de Groot, topscorer bij tweedeklasser OZC in Ommen, zal in de jaargang 2011-2012 deel uitmaken van de Berkum-selectie. Kassim Bizimana, in de winterstop overgekomen en daarna goed voor 14 Berkum-goals in 12 competitiewedstrijden, tekende onlangs bij voor het nieuwe seizoen. Van de huidige Berkum-selectie zullen Pascal Diender en Jurian Meijntjes stoppen. Behalve Erwin Duits, die naar SDC Putten gaat, vertrekken ook Richard Bouwmeester en Bjorn Rellum, die beiden stadgenoot WVF gaan versterken.

Artikel delen:
Reacties 11
  1. tuurlijk betaald berkum. maar geen gekke bedragen en ook sponsers dragen bij. de club steekt zich echter niet in de schulden en is ook niet afhankelijk van 1 of 2 grote sponsoren. de jeugdafdeling groeit en daar wordt ook in geinvesteerd door goede trainers. berkum zit nu al boven de 1000 leden dus ik zou zeggen laat ze daar lekker hun gang gaan. komt vast goed 😀


    Maak melding

Reageer