Het weer

Zwolle – Vandaag begint de dag met veel bewolking, maar breekt later in het midden en zuiden de zon zo nu en dan door. In het noorden blijft het overwegend bewolkt met kans op een bui. Het wordt iets warmer dan vandaag: 16 graden in de kop van Noord-Holland tot 21 graden in Limburg. Wel staat er opnieuw een stevige zuidwestenwind, aan de kust mogelijk hard, windkracht 7.

ap_29mrt2011_achterrivierenhof-zijpe.jpg

Rivierenhof / Zijpe

Maandag wordt een zomerse dag. Zachte lucht stroomt vanuit het zuiden het land binnen en daardoor loopt de temperatuur flink op. De maxima variëren van 19 graden in het noordwesten tot 25 of 26 graden in het zuidoosten. De zon wordt afgewisseld door enkele stapelwolken, die in het oosten kunnen uitgroeien tot een lokale bui. Daarbij staat een zwakke, hooguit matige zuidwestenwind.

Op dinsdag passeert er een koufront en trekken er enkele buien over. De draait naar het westen tot noordwesten en het wordt voelbaar frisser: slechts 15 of 16 graden in het westelijk kustgebied. In het oosten krijgt de zon eerst nog wat ruimte en komen de maxima uit rond een graad of 20. De dagen daarna is het overwegend droog en zonnig met maxima rond 20 of 21 graden.

Artikel delen:

Reageer