Zwols college verwelkomt nieuwe inwoners

Zwolle – Het college van burgemeester en wethouders van Zwolle heeft zaterdag 28 mei 107 nieuwe inwoners van de gemeente persoonlijk begroet. Ongeveer 95 volwassenen en 12 kinderen konden op een informele manier kennismaken met de leden van het Zwols college.

De collegeleden gaven zaterdagochtend een korte toelichting op hun portefeuilles en taken, waaronder het wijkwethouderschap. Aan de hand van een film over de stad werden allerlei activiteiten, mogelijkheden en ontwikkelingen in Zwolle getoond. Tijdens de koffiepauze konden de nieuwe inwoners persoonlijk kennismaken met de collegeleden. Burgemeester Henk Jan Meijer: “Het stadsbestuur is trots op haar burgers, ondernemers en alle mensen die samen de stad maken. Dat zien we terug in de vele activiteiten die worden georganiseerd op onder andere cultureel en culinair niveau. Wij doen graag een beroep op de mensen die wonen en werken in de stad om Zwolle op koers te houden”.

Bijzonder

Door het stijgende inwonertal (ruim 120.000) en een gemiddelde opkomst per ontvangst tussen de 10 en 20 procent van de nieuwe inwoners vindt deze bijeenkomst drie keer per jaar plaats. Voor zover bekend is Zwolle de enige 100.000+ gemeente die een ontvangst organiseert waarbij het voltallige college de mensen persoonlijk verwelkomt.

Dialoog

Deze ontvangsten passen in het beleid van het college om op deze manier de dialoog met burgers en gebruikers van de stad te zoeken. Sinds 2007 organiseert de gemeente overigens ook eenmaal per jaar een ontvangst voor nieuwe ondernemers.

Kijk op de stad

Na afloop van de bijeenkomst in het stadhuis krijgen de inwoners de gelegenheid de stad te bekijken, tijdens een anderhalf uur durende bustour. In elke bus geeft een rondleider uitleg over de diverse aspecten van de stad. Na afloop krijgen alle bezoekers een tas met informatiemateriaal mee, waaronder de film over de stad.

Artikel delen:

Reageer