Het weer: overwegend droog

Zwolle – Maandag begint de dag vrij zonnig, met vooral in het noorden ook een aantal wolkenvelden. Het is droog en er staat een zwakke tot matige wind uit het zuiden. In de middag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe, maar het blijft overdag nog droog. De temperatuur loopt flink op en de maxima komen uit tussen 20 graden langs de kust tot 26 graden in het zuidoosten.

30meijpg
Wijndragerstoren

In de avond trekken vanuit het zuiden een aantal buien over het land. Vooral in het zuidoosten is er dan kans op een onweersbui. De nacht verloopt bewolkt en heel lokaal kan er nog een beetje regen vallen. De minima komen uit rond 12 of 13 graden. Dinsdag is het bewolkt en komen er een paar lokale buien voor. In de loop van de middag wordt het droog en breekt vanuit het westen de zon weer door. Het is wel een stuk frisser. Bij een matige noordwestenwind wordt het niet warmer dan 15 tot 20 graden.

Woensdag komt de wind uit het noorden tot noordwesten en wordt het ongeveer even warm als dinsdag. De zon laat zich regelmatig zien en het blijft de hele dag droog. De dagen daarna verlopen vrij zonnig en overwegend droog. Het wordt dan langzaam weer wat warmer.

Artikel delen:

Reageer