Echtpaar Van ’t Oever-Tensen 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Van ’t Oever-Tensen waren zondag 29 mei 2011 60 jaar getrouwd. Wethouder René de Heer verraste het echtpaar in restaurant De Agnietenberg met een bezoek om hen te feliciteren. Namens de gemeente Zwolle kreeg het echtpaar een mooie keramieken vaas van de Zwolse kunstenaar Jan Kamphuis aangeboden.

De heer Jan van ’t Oever is geboren op 17 mei 1926 te Zwollerkerspel. Mevrouw Leisje Gosina (Leida) Van ’t Oever-Tensen werd geboren op 30 juli 1929 te Zwollerkerspel. Beiden zijn getrouwd in Zwolle op 29 mei 1951 in de Jeruzalemkerk en oude gemeentehuis van Zwollerkerspel bij het Kerkbrugje. Ze hebben elkaar leren kennen op de plaats waar vele Berkumers elkaar in die tijd leerden kennen: de plaatselijk zangvereniging, voorloper van het huidige Con Amore.

De heer en mevrouw Van ’t Oever hebben drie zonen, zeven kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. De heer Van ’t Oever woonde, als boerenzoon op ‘De Helmhorst’ aan de Kuyerhuislaan in Herfte. Mevrouw Van ’t Oever-Tensen woonde, als dochter van de kruidenier aan de Watersteeg, nu Campherbeeklaan in Berkum. Beiden hebben altijd in hun bedrijf gewerkt, waarbij mevrouw veelal de zorg van de kinderen op zich nam.

Behalve een goede pot ‘canasta’ (kaartspel met partner) had de heer Van ‘t Oever vroeger geen tijd voor veel hobby’s. Pas later toen het bedrijf wat groter werd, is hij fervent supporter van VV Berkum geworden. Ook is hij toen lange tijd scriba van de kerkenraad geweest. Tegenwoordig wisselt hij fietsen en wandelen af met heel wat gepuzzel. Mevrouw Van ‘t Oever was muzikaal en creatief. Zij trad vroeger op met een muziekgroepje en heeft heel lang gezongen in het plaatselijke koor. Tot enige jaren terug was zij vrijwilliger bij Berkumstede, de Wissel, het zorgcentrum waar zij nu samen wonen.

De heer Van ‘t Oever volgde de Middelbare Landbouwwinterschool voor het boerenvak, maar kwam door zijn huwelijk terecht in het toen al meer dan 40 jaar bestaande winkelbedrijf van Roelof Tensen en was vervolgens zelf bijna 40 jaar kruidenier in Berkum, in feite de voorloper van de C1000 in Berkum. De heer Van ‘t Oever is gezien zijn leeftijd nog in redelijk goede conditie. Mevrouw heeft wat meer problemen met haar gezondheid, maar is nog altijd goed gemutst.

Artikel delen:

Reageer