Honours College studenten helpen Keniaanse bevolking

Zwolle – Op maandag 6 Juni vertrekken de tweedejaarsstudenten van het Windesheim Honours College naar Kenia om te onderzoeken hoe de ‘Kitui Community’ de winstgevendheid van zijn agrarische activiteiten kan verhogen.

De voorbereidingen van dit project zijn al sinds eind 2010 in volle gang. De studenten grepen de projectweken aan om contact te zoeken met geïnteresseerde bedrijven. Met hun hulp kunnen de studenten de lokale bevolking daadwerkelijk en voor de lange termijn vooruit helpen. De studenten voeren voor het eerst een project in het buitenland uit. Het Windesheim Honours College, dat van start ging in 2009, is een unieke hbo-opleiding. Het curriculum focust op wereldvraagstukken, zoals vergrijzing, overgewicht, HIV/AIDS, gebrek aan Fair Trade en schending van de mensenrechten. De studenten leren hoe ze een actieve bijdrage kunnen leveren aan de oplossing van deze problemen. Het project in Kenia is hiervan een goed voorbeeld.

Meer informatie over het Windesheim Honours College en een reisblog van één van de studenten is te vinden op www.windesheimhonourscollege.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. En hoe winstgevend is dit Windesheim Honours College zelf eigenlijk?
    Lijkt me een paradepaardje van Windesheim waarbij de kosten hoger dan de baten zij….


    Maak melding

Reageer