Aftellen begonnen voor Themaweek Natuurlijk Duurzaam

Zwolle – Het is bijna zover; de eerste editie van de Themaweek Natuurlijk Duurzaam staat in de startblokken. Zaterdag 4 juni 2011 vindt de feestelijke start plaats van een week vol activiteiten voor jong en oud om duurzame vormen van leven, wonen en werken onder de aandacht te brengen. In Doepark Nooterhof wordt zaterdag 4 juni tijdens het Festival v.d. Lokale Schoonheid, de Themaweek Natuurlijk Duurzaam feestelijk geopend.

Naast dit festival vinden er in Doepark Nooterhof diverse activiteiten plaats. Kinderen gaan op zondag terug naar het leven in de Oertijd tijdens ‘Oer is Stoer’ en kunnen op woensdag heerlijke knutselen tijdens Natuuratelier. Dinsdag 7 juni vindt hier de bijeenkomst Buurtenergie plaats, wordt op 8 juni het beste duurzaamste project van MBO-scholen bekend gemaakt en kunt u kennis maken met typische gerechten tijdens de Multiculturele Markt. Op zaterdag 11 juni bieden lokale ondernemers hun producten aan tijdens de Streekmarkt en is de Nooterhof het vertrekpunt van een fietstocht o.l.v. natuurgidsen van IVN Zwolle.

In Expeditie Ecodrome geeft natuurfotograaf Paul van Gaalen ’s maandags een lezing, wordt op donderdag 9 juni tijdens Duurzaam Ondernemen, het Duurzaamste Idee bekend gemaakt en wordt vrijdags de film In Transition getoond. Leerlingen van de Zwolse basisscholen presenteren voor een jury, ondersteund door De Librije, recepten tijdens Werelds Kinderdiner en zaterdag 11 juni is o.a de zonneauto van Solar Team Twente te bewonderen tijdens de Duurzame Mobiliteitsdag.

Op dinsdag 7 en donderdag 9 juni geeft Twanny Hegeman gratis Kundalini Yoga-lessen in Stadshagen, worden er op woensdag 8 juni rondleidingen verzorgd in de stadstuin van Harry Pierik en in diverse volkstuinen en houdt DOAS op de laatste zaterdag van de Themaweek een open dag. Ook kunt u dan fietsen langs duurzame bedrijven, installaties en activiteiten. Op de website www.natuurlijkduurzaam.nu kunt u een routekaart downloaden met leuke acties! U kunt op zaterdag een kijkje achter de schermen nemen bij de Kringloopwinel aan de Nieuwe Deventerstraatweg en Zwolle bekijken vanuit de Wanningstate.

Wereldwinkel Zwolle heeft tijdens de Themaweek Natuurlijk Duurzaam diverse acties, en alle bibliotheekvestigingen besteden aandacht aan het thema. De ROVA Groenbus wordt tijdens deze week ingezet om belangstellenden van en naar de verschillende activiteiten in Zwolle, Zwartewaterland en Staphorst te brengen. De pendeldiensten op zaterdag 4 en 11 juni zijn te vinden op de website www.natuurlijkduurzaam.nu

Vervoer
Denkt u op zondag 5 juni aan de autoluwe zondag? Je kunt je afvragen of we de auto altijd wel nodig hebben. Misschien kunnen we het best lopend of met de fiets af. Ook de kerken in Zwolle, Zwartewaterland en Staphorst besteden hier aandacht aan door bv. fietstaxi’s in te zetten.

Het volledige programma in Zwolle, Zwartewaterland en Staphort van de Themaweek Natuurlijk Duurzaam is te zien op de website van Natuurlijk Duurzaam www.natuurlijkduurzaam.nu

Artikel delen:

Reageer