Dronken Zwollenaar ramt boom aan Zwartewaterallee

Zwolle – Zondagavond 29 mei raakte een 42-jarige automobilist uit Zwolle gewond bij een eenzijdig ongeval op de Zwartewaterallee. De man verloor in een bocht vermoedelijk de macht over het stuur en reed tegen een boom.

Agenten constateerden dat de Zwollenaar met dubbele tong sprak, onvast ter been was en bloeddoorlopen ogen had. Allemaal tekenen voor alcoholgebruik. Ter plekke werd een blaastest afgenomen, die de uitslag ‘F’ gaf. Deze uitslag is doorgaans een indicatie voor teveel alcoholgebruik. Omdat de man voor onderzoek naar het ziekenhuis moest, kon er geen verdere ademanalyse worden afgenomen. De Zwollenaar weigerde echter mee te werken aan een bloedproef. Ook wenste hij geen verklaring af te leggen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Vraag me dan wel af of deze man wel gepakt is voor rijden met teveel alcohol op? iemand die niet in het ziekenhuis terecht komt is vermoedelijk zijn rijbewijs voor een behoorlijke tijd kwijt.    Maak melding

  2. Hij heeft waarschijnlijk een proces verbaal gehad voor het veroorzaken van een ongeluk. Of voor het weigeren mee te werken aan een bloedproef.

    Lijkt mij eigenlijk dat later in het ziekenhuis bij de “behandeling” dat bloed gemakkelijk afgenomen had kunnen worden.

    En inderdaad…helaas betalen wij de ziekenhuis kosten, politiekosten enz enz. Ik zou zeggen: zonder bloedproef niet naar het ziekenhuis, auto afsluiten en de sleutel meenemen. “Die kunt u morgen op het bureau misschien terug krijgen.”


    Maak melding

Reageer