Opening nieuwbouw Cibap

Zwolle – Na twee jaar van bouwen en verbouwen neemt Cibap vakschool voor verbeelding in Zwolle het nieuwe gebouw en daarmee de Cibap studielandschappen officieel in gebruik. Op 16 juni verricht Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie, de officiële opening. De openingshandeling maakt deel uit van een feestelijke openingsweek. In de week van 15 tot en met 18 juni organiseert het Cibap verschillende activiteiten.

05-02-2011_opendag_cibap_7.jpg

Het pand aan de Zwartewaterallee in Zwolle is uitgebreid met 4000 m2. Bestaande delen van het gebouw zijn aangepast, vernieuwd en verbouwd. Alle activiteiten per opleiding spelen zich voortaan af op één verdieping. Zo is er bijvoorbeeld een studielandschap gecreëerd voor de opleiding Ruimtelijke Presentatie. Ook de opleidingen Interieur en Vastgoed, Reclame en Media en Medeweker Vormgeving  beschikken nu over een eigen etage die specifiek voor de betreffende opleiding is ingericht. Coby Zandbergen, voorzitter van het College van Bestuur, typeert het gebouw als “een plek waar studenten en docenten elkaar ontmoeten, contacten leggen en ervaringen uitwisselen. Een inspirerende omgeving die het leren stimuleert en waarin ieder talent zich met hart, hoofd en handen kan ontwikkelen. En ook een plek waar vakmanschap en verbeelding elkaar ontmoeten”.

Waarom is kunst sexy?

Tijdens de feestelijke openingsweek staan juist deze kernelementen centraal. Op 15 juni is er een programma voor studenten met masterclasses en workshops. Zo gaat wetenschapsjournalist Mark Mieras in op de vraag: Waarom is kunst sexy? Natuurlijk is er deze dag ook tijd voor feest. In een zomers aangeklede omgeving kunnen studenten deelnemen aan verschillende zomerse activiteiten.

Op 16 juni ontvangt het Cibap haar relaties uit het werkveld evenals stagiaires en docenten uit het voortgezet onderwijs. Communicatiedeskundige Susanne Piët neemt de aanwezigen mee in de belevingsmarkt van de toekomst: de Emo code.

Op zaterdag 18 juni opent het Cibap van 10.00 – 14.00 uur haar deuren voor alumni, inwoners van Zwolle en iedereen die het Cibap graag wil leren kennen. Meer informatie over de feestelijke openingsweek en over de opleidingen is te lezen op www.cibap.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. ah, het werklozen istituut laat weer van zich horen. Nietsnuttenopleiding. SUbsidieverslindende WW creator school.


    Maak melding

Reageer