Studenten Metaal maken decor ‘Peer Gynt’

Zwolle – Studenten en leraren van de opleiding Metaal van het Deltion College leverden vandaag een metalen trap af voor de voorstelling van theatergroep De Jonge Honden. Van 1 t/m 4 juni 2011 vormt de stadsgracht van Zwolle namelijk het decor voor hun theatervoorstelling ‘Peer Gynt’.

jonge_honden_007.jpg

De trap werd vandaag aan de Nieuwe Havenbrug (Eekwal) gemonteerd en zal door de acteurs in het stuk worden gebruikt. De toeschouwers zitten tijdens de voorstelling op varende dekschuiten: ze reizen letterlijk door het verhaal. De Jonge Honden gaven enkele weken geleden aan de leraren van de opleiding Metaal opdracht tot het maken van de trap voor aan de Nieuwe Havenbrug. Zeven eerste- en tweedejaars studenten hebben onder begeleiding van leraren een werktekening gemaakt en de trap ook uiteindelijk in elkaar gelast. ‘Geen makkelijke constructie’, volgens leraar Gerrit de Groot, ‘het heeft ons wel enige tijd gekost, omdat de trap precies op maat moest worden gemaakt. Een goede praktijkopdracht voor onze studenten.’

Twee jaar geleden maakten de leraren en studenten ook een metalen object voor een voorstelling van de theatergroep. Na de voorstellingen wordt de trap gedemonteerd en hergebruikt in de campus van het Deltion College. De voorstelling is te zien van 1 t/m 4 juni.

Kaarten zijn te koop bij VVV kantoren in de regio (Zwolle, Kampen, Ommen en Hardenberg) of online te reserveren op www.dejongehonden.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Studenten Metaal maken decor ‘Peer Gynt’”

  1. agossie….Deltion kan weer eens in het nieuws komen…..
    Ik was al Deltion-moe, maar de stroom PR-gewauwel blijft maar komen en lijkt niet te stoppen.

  2. Ze doen een wedstrijdje met de Landstede. En daar zou nou eens op bezuinigd moeten worden. De “stage”winkels reizen de pan uit, ze richten bedrijfjes op alsof het niets is op de meest mooie locaties.

  3. @Mirjam, heb jij kinderen in de leeftijdsgroep dat ze op het MBO zitten.
    Weet je hoe moeilijk voor een MBO sudent het is om een stageplek te vinden?

  4. Iedereen die een boekje kan openen wordt inmiddels student genoemd,
    Vroeger was deze benaming alleen voor universitaire studenten weggelegd.
    Nu bluft men door VMBO daar ook onder te scharen.

    VMBO is niks waard, de LTS moet al lang terugkomen.

  5. Scholen concurreren met het bedrijfsleven. Dat levert alleen de school iets op. Hiervoor in de plaats had een bedrijf het werk kunnen uitvoeren en (on) betaalde werknemers aan het werk kunnen zetten.
    Ik bied zelf ook stageplaatsen aan en ben nou niet echt te spreken over hoe de scholen te werk gaan. Ze maken er geen prioriteit van dus ik denk dat er zat stageplaatsen zijn. Als er maar moeite voor gedaan word.

Reacties zijn gesloten.