Loungezolder en survival voor Trias Jeughulp

Zwolle – Een vrolijk geverfd tuinstel, een fris opgeknapte zolderruimte om lekker te loungen én een spannende survivaltocht in Hattem. Afgelopen zaterdag gingen twee teams van ABN AMRO aan de slag voor en met kinderen van Trias Jeugdhulp.

_trias_jeugdhulp.jpg

Ineke Wolters, kantoordirecteur ABN AMRO Zwolle, heeft hart voor maatschappelijke betrokkenheid en ging met collega Gerrit Buit op zoek naar een leuke klus. “Het idee van een loungezolder trok ons meteen. Lekker klussen met het hele team en daarmee een groep kinderen ontzettend blij maken, aldus Gerrit.” De jeugd van de Wythemerhof, een 24-uurs zorglocatie van Trias Jeugdzorg in Zwolle, wilde al langer een plek om even te relaxen of om met gasten te zitten. Ineke: “We zijn heel hartelijk ontvangen en het is zeer dankbaar werk. Aan het einde van de dag konden we een sfeervolle zolder compleet met accessoires en een fris geverfde tuinset afleveren”. Trias Jeugdhulp: “Het komt er gewoon niet van om een dergelijke klus met het eigen team op te pakken. Er is keihard gewerkt en we zijn ontzettend blij met het resultaat,”

De medewerkers van leefgroep Gouwe van Trias Jeugdhulp kijken ook terug op een fijne dag. De kinderen van dit huis gingen zelf aan de slag én te water tijdens een survival in Hattem. Anita van der Molen, kantoordirecteur ABN AMRO Hattem en Heerde en haar collega Mariska Vellinger waren initiatiefnemers van de survivaldag. Anita: “Het kanoën en vlot varen zorgde voor de nodige hilariteit en uiteraard een nat pak. Het is fantastisch om te zien dat kinderen die eerst niet durfden toch hun grenzen verleggen en op die touwbrug stappen.” Mariska vervolgt: “Voor ons is het leuk maar vooral ook zeer leerzaam geweest om te zien hoeveel doorzettingsvermogen deze kinderen hebben.” Na afloop van de survival werd er op de groep gebarbecued en volgde nog een verrassing: twee tamme konijntjes in een buitenhok.

Onder het motto ‘Mensen voor Mensen’ stimuleert ABN AMRO Foundation medewerkers van de bank in hun actieve betrokkenheid bij maatschappelijke projecten. Medewerkers zetten zich vrijwillig in voor de verschillende maatschappelijke programma’s. Veel activiteiten zijn gericht op het versterken van kwetsbare jongeren, vanuit de overtuiging dat hier zowel de jongeren zelf, als de betrokken medewerkers van profiteren. Meer informatie: www.foundation.abnamro.nl

Artikel delen:

Reageer