Het weer: bewolkt

Zwolle – Dindagmorgen is het bewolkt en vooral in het zuidoosten en oosten regenachtig. Ook in het westen valt af en toe wat lichte regen. Dinsdagmiddag verlaat het regengebied ons land. In het westen klaart het op en breekt de zon door. Het oosten houdt het bewolkt, maar het wordt wel droog. Bij een matige, in het noordwesten vrij krachtige, noordwestenwind wordt het slechts 15 graden en dat is een stuk frisser dan maandag.

30-05-2011_weerfoto__oude_ijsselbrug_.jpg
Oude IJsselbrug

Dinsdagavondavond breiden de opklaringen zich steeds verder landinwaarts uit, maar het duurt tot eind van de nacht voordat het ook in het oosten opklaart. De minima liggen tussen 5 en 7 graden. Woensdag breidt een uitloper van het Azorenhoog zich uit in de richting van West-Europa. Het is droog en er zijn flinke zonnige perioden, later afgewisseld door wat hoge bewolking. De temperatuur kruipt alweer iets omhoog: 17 tot 19 graden. Daarbij staat een zwakke tot hooguit matige westen- tot noordwestenwind. In de avond en nacht naar donderdag is het helder en koelt het af naar een graad of 6. De wind gaat liggen en lokaal kan dan nevel of mist ontstaan.

Donderdag, Hemelvaartsdag, wordt een zonovergoten dag. De noordenwind trekt gedurende de dag wel aan, maar met zo’n 17 op de Wadden tot 22 graden in Limburg is het prima weer buiten. Op vrijdag ligt de kern van het hogedrukgebied boven het oosten van Engeland. De zon schijnt volop en ondanks de stevige noordoostenwind weet de temperatuur op te lopen naar gemiddeld 23 graden. Alleen in het noordelijk kustgebied blijft het door aanvoer van zee koeler. Het Hemelvaartsweekend verloopt vrij zonnig met mogelijk op grote schaal zomerse temperaturen. Zondag neemt de kans op een verfrissende (onweers)bui wel toe.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Groen gespiegeld in blauw, verbonden door een oerdegelijke, betrouwbare brug van staal en beton; overkapt door een blauw witte hemel…Een plaatje inderdaad. Vooral een typisch Zwols plaatje.


    Maak melding

Reageer