Zwolle Unlimited

Zwolle – De eerste week van juni staat de stad bol van cultuur, muziek, poëzie, kunst, verhalen, theater en heel veel meer…. Zwolle kijkt uit naar Zwolle Unlimited. Het festival in de eerste week van juni waarin de stad Zwolle ondergedompeld is in een zee van cultuur. Er is werkelijk van alles te beleven.

13-04-2011_theaterfiguren_bij_maagjesbolwerk_3.jpg

De bruisende week trapt woensdag 1 juni met de Rhythm&Blues Night af met veel muziek. Liefhebbers van blues, roots, country en americana kunnen hun muzikale hart ophalen. Op verschillende plaatsen in de stad zullen de jazzy sounds je tegemoet komen. Op 2 juni zullen horecaondernemers zichzelf met het HESZ Open presenteren op het Grote Kerkplein met een breed scala aan muziek.

Theatergroep de Jonge Honden (Peer Gynt) 1 t/m 4 juni

Eenmalig en speciaal voor dit fantastische evenement wordt er een varende tribune in de stadsgracht van Zwolle neergelegd. Neem plaats op de boot en vaar tijdens het vallen van de nacht door de mysterieuze wereld van Peer Gynt. Een fantasierijke wereld die in, op en langs het water levensecht wordt.

Waterval Internationaal Vertelfestival – 3 t/m 5 juni
Dit festival is het pareltje onder de festivals: intiem en origineel. Twee avonden en twee middagen vol fantastische verhalen en energieke live muziek. De kade voor Verteltheater de Verhalenboot, aan de Thorbeckegracht is omgetoverd tot een magisch vertelparadijs. Zinderende vertellingen en aanstekelijke rootsmuziek voor jong en oud.
Internationaal Straattheaterfestival Kunsten op Straat – 3 & 4 juni

Door de straten van de binnenstad gonst het van theaterkunsten. Met een aantal internationale topvoorstellingen word je verrast en ontroerd. Laat je meeslepen en ervaar de creatieve energie van de verschillende voorstellingen.

Gedichten aan de Melkmarkt – 4 juni

Het poëziefestival wat je absoluut niet mag missen. In de tuin van het Stedelijk Museum brengen verschillende bekende dichters hun poëzie ten gehore. Naast gevestigde namen treden ook opkomende talenten op zoals, Lieke Marsman, Tjitske Jansen, Diana Ozo, Marjolein van Heemstra en de uit Afghanistan afkomstige Shakila Azizzada. Geniet mee van een laagdrempelige avond vol dichtkunst voor poëzieliefhebbers van alle tijden.

Festival Lokale Schoonheid – 4 juni

Pluk de dag en laat je inspireren tot een duurzame levensstijl… Kom naar het festival van de Lokale Schoonheid, hèt festival met fair fashion, duurzaam design en natuurzuivere cosmetica. We laten zien dat duurzaam leuk, spannend, lekker en gezond is. En dat je duurzaam kan genieten, alleen of samen met anderen. Alles vindt plaats rondom het Earthship, een theehuis volledig opgebouwd uit afvalmateriaal.

Artikel delen:

Reageer