Zwolle is Gemeente van het jaar 2011

Zwolle is de Gemeente van het Jaar 2011 voor de Provincie Overijssel. De stad kreeg van haar inwoners het eindcijfer 7. Zwollenaren zijn het meest tevreden over hun woonplaats als het gaat om kwaliteiten op het gebied van jeugd en welzijn. Burgemeester Henk Jan Meijer is trots dat Zwolle wederom provinciewinnaar is bij de verkiezing van Gemeente van het Jaar 2011. Ook in 2009 en 2010 werd Zwolle provinciewinnaar.

Aan de verkiezing Gemeente van het Jaar doen in principe alle Nederlandse gemeenten mee. Inwoners kunnen hun eigen gemeente beoordelen op een groot aantal onderdelen, zoals ‘verkeer & vervoer’, ‘werken & ondernemen’ en ‘dienstverlening’. Wanneer er een minimaal aantal stemmen is gegeven voor een gedragen oordeel dingt een gemeente mee naar de titel. Dit jaar hebben ruim 36.500 burgers een oordeel geveld over hun gemeente. Zwolle kwam van alle gemeenten met voldoende stemmen als best beoordeelde gemeente van Overijssel uit de bus.

Burgemeester Henk Jan Meijer is blij met de erkenning. “Mooi aan de Gemeente van het Jaar verkiezing is dat inwoners hun gemeente zelf mogen beoordelen. Zwolle doet het vaak goed op allerlei lijstjes. Zo werd Zwolle onlangs door de Atlas voor Gemeenten betiteld als beste Overijsselse gemeente op het gebied van woonaantrekkelijkheid en op de sociaal-economische index. Maar het is belangrijk dat Zwollenaren zelf ook tevreden zijn over hun woonplaats. Uit deze verkiezing blijkt dat ze dat zijn en dat maakt me trots.”

De verkiezing Gemeente van het Jaar is een initiatief van onderzoeksbureau Q&A Research and Consultancy. Meer informatie over de verkiezing is te vinden op de website www.gemeentevanhetjaar.nl/nieuws.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik heb nergens gelezen waar je een oordeel over deze gemeente kon geven. Want zo tevreden ben ik nog lang niet met deze gemeente waar ik geboren en getogen ben


    Maak melding

Reageer