Zwolle International mogelijk niet meer in Zwolle

Zwolle – Het voortbestaan van Zwolle International, het jaarlijkse paardensportfestijn in de eerste weken van het nieuwe jaar, is na bijna twintig jaar twijfelachtig geworden. De organisatie is ‘buitengesloten’ door de IJsselhallen. De exploitant heeft de accommodatie begin volgend jaar verhuurd aan Holiday on Ice.

zwol_3.jpg

,,Het is onbegrijpelijk dat dit uitgerekend in sportstad Zwolle kan gebeuren”, reageerde woordvoerder Chris van Dam op het slechte nieuws. Over de toekomst van het concours, dat al achttien keer in de IJsselhallen werd gehouden, kon hij nog weinig zeggen. Een mogelijkheid is 2012 over te slaan en in 2013 terug te keren op de agenda. ,,Wat we zeker niet meer doen is een eenjarige overeenkomst aangaan. Continuïteit is essentieel.”

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Was het niet mogelijk om een langer contract te tekenen dan een eenjarig?
  Raar dan en anders: hadden ze dat maar moeten doen…
  Zaken zijn zaken, al is dit natuurlijk sneu voor de betrokkenen en had IJsselhallen BV wel even kunnen checken of deze organisatie dan niet toevallig weer zouden willen boeken, aangezien zij dit al enige jaren doen…


  Maak melding

 2. Zo Zwolle wil graag een stad met aanzien zijn en gaan ze zo met hun eigen organisaties in de stad om .Belachelijk hoe ze hier in de stad met de organisaties omgaan.Volgens mij heeft de gemeente toch ook een aandeel in de ijsde hallen kunnen die er niet voor zorgen dat het alsnog doorgaat of de betreffende wethouder van sportzaken.


  Maak melding

 3. Je kan het ook zo zien dat het schandalig is dat voor zo’n groot evenement, dat in Januari plaats vind pas rond eind Mei de locatie geregeld wordt. Dat vind ik van de organisatie juist niet netjes richting de IJselhallen toe. Die mensen willen natuurlijk ook liever ruim van te voren duidelijkheid, wat nu als ze nog langer hadden gewacht en dan zelf hadden gezegd: “nee we doen het volgend jaar wel ergens anders” Dan hadden juist de IJselhallen met een gat in de verhuur gezeten. Denk daar maar eens over.

  Hopenlijk leren ze hiervan en realiseren ze zich dat tijdig je zaken op orde hebben ook belangrijk is.

  @Pieters de overheid hoeft toch niet altijd alles op te lossen of wel dan.


  Maak melding

Reageer