Laatste sterrenkijkavond door hoge leges gemeente

Zwolle – Ook eens de kraters op de maan van dichtbij zien of de planeet Saturnus te bewonderen door een echte telescoop? Dat kan, want op het manifestatieterrein in Park de Wezenlanden, wordt er op 11 juni, vanaf 22.00 uur, weer een Assendorper Sterrenkijk Avond georganiseerd door een aantal lokale amateur astronomen. door SolarLive weer een Assendorper Sterrenkijk Avond georganiseerd. Deze 5e editie zal tevens de laatste zijn, hierna stopt oranisator Emiel Veldhuis ermee. De reden daarvoor is, dat er voor de gratis sterrenkijkavond een evenementenvergunning aangevraagd moet worden. Dit jaar kan dat nog via een Wijkbudget, maar de leges van € 180,-  is naar het oordeel van Veldhuis veel te veel geld voor een gratis avondje sterrenkijken.

ster_3.jpg

Bij helder weer zal de maan haar ware schoonheid tonen, met een blik door een telescoop kun je honderden kraters en bergen op de Maan zien. Ook wordt er dieper het heelal in gespeurd, op zoek naar gasnevels en kleurrijke sterrenhopen. De vijfde editie van de Assendorper Sterrenkijk Avond is een initiatief van SolarLive, www.solarlive.nu. Met de medewerking van de waarneemgroep van de Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde ‘Thales’ en bevriende amateur astronomen, hoopt de organisatie ook dit keer weer een mooie line-up van verschillende telescopen te kunnen opstellen. Dus kom kijken en ervaar dat sterren kijken vanuit de stad ook best leuk kan zijn. Dit jaar hoopt SolarLive op een nog grotere line-up van telescopen. Vorig jaar stonden er zo’n 20 op een rij. De gemeente Zwolle is om een reactie gevraagd, maar liet vandaag niets meer van zich horen.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Dat is toch raar? Gratis sterrenhemel, “openbaar park”, vrienden vragen geen benzinegeld (en komen soms van ver) en stellen ook hun telescopen ter beschikken voor de bezoekers…en we ruimen altijd rommel op die aan het eind zichtbaar wordt.

  Maar nu hopen op helder weer en dat er weer veel oooh’s en aaahhh’s achter de kijkers gehoord mag worden….


  ⚠️ Meld

 2. goeie reclame weer van de gemeente. ze laten zich weer van hun beste kant zien. ach, er moet toch iemand de bureaucratie in stand houden…


  ⚠️ Meld

 3. @Emiel, laten we het inderdaad maar positief blijven benaderen, maar het bijft een dikke miskleun van de gemeente. Een activiteit die zo leuk is, voor de gemeente geen inspanning kost. Af te laten ketsen op zo’n luttel bedrag.


  ⚠️ Meld

 4. Graai…..grom …. heeeeelp….#@±^*&. De gemeente Zwolle verdient hiervoor de Gouden Eikel. Zo ga je namelijk niet met je goedwillende vrijwilligers om.

  Roepen vele politici al niet jarenlang dat er iets gedaan moet worden aan de bureaucratie ? Kan iemand vanuit zijn ivoren toren aan het Lubeckplein hiervoor dan uitleg geven om het hoe en waarom hiervan ?

  OFF: Kleine bezuinigingstip:
  Hoeveel ambtenaren van de “afdeling bouwvergunningen” zijn er sinds de crises de laan uitgestuurd ? (Bij vele bouwvakkers is dit wel gebeurd). Kan het misschien zijn dat men in 2009-2010 minder aanvragen voor bouwvergunningen heeft ontvangen ?  ⚠️ Meld

 5. Als ze bij het gemeentehuis nu eens een rondje koffie minder doen op een dag bij die ambtenaren dan hebben ze de 180?? binnen . En dan kunnen de mensen gratis na de sterrenhemel kijken . Het is wel droevig gesteld hoor bij deze gemeente.


  ⚠️ Meld

 6. Denken zeker dat ze macho’s zijn…
  Ik vraag me wel af hoe ver een 90cm newtonkijker een bruine dwergster in gaat… Hoewel daar door gebrek aan massa toch niets zinnigs in omgaat

  Dit is de basis van de Nederlandse kenniseconomie. Hiermee wordt mensen hun interesse gewekt voor wetenschap. Er wordt al zoveel bezuinigd op onderwijs en cultuur, laat dit dan met rust. Het levert geen substantiële besparing op, terwijl veel bezoekers afhaken als ze meer dan ??2,50 moeten betalen om naar de maan te mogen kijken.

  Laten we hopen dat Zwolle last heeft van een zonnesteek en dat het weer bijtrekt…


  ⚠️ Meld

 7. die hangjongeren die zich daar ieder weekend klem zuipen, en alle blikjes laten liggen… moeten die ook ieder weekeind 180 euri betalen?
  of durven de pencilpushers van de gemeente aan die lui niets te vragen?>:(


  ⚠️ Meld

 8. Emiel jongen, dok die 180 euri’s, zet er een biertapje naast, sla een paar honderd frikandellen in, en zet een versterkertje op je bakfiets aan. Sluit het park hermetisch af en laat iedereen een paar euro entree betalen. Dan heb je die 180 piek er zo uit.

  Nee gekheid natuurlijk, maar als de gemeente zo betuttelend door gaat dan kan iedereen met leuke ideeen het natuurlijk wel op zijn ster schrijven dat ze ook maar iets van de grond kunnen krijgen.  ⚠️ Meld

 9. Weblog Zwolle had de Gemeente om een reaktie gevraagd, ben erg benieuwd hiernaar!?
  Kom allen de 11e naar het park en we maken er een leuk laatste feestje van. De sterrenhemel is van ons allemaal en dat moet ook zo blijven.

  groeten emiel


  ⚠️ Meld

 10. op de foto staat Marco Silvani uit Toornwerd (bovenin Groningen) met z’n 30cm. Dobson telescoop. Ook hij is deze sterrenkijkavond weer aanwezig.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.