Het weer: zon

Zwolle – Woensdag is er veel ruimte voor de zon. In het binnenland ontstaan enkele stapelwolken, maar tot buien komt het niet. Het blijft de hele dag droog. In de middag verschijnt wat sluierbewolking die de zon een beetje tempert. De wind waait uit richtingen tussen noord en west en is zwak boven land tot hooguit matig aan zee. Het wordt 16 graden op de Wadden tot 20 graden in het zuidoosten.

31-05-2011weerfoto__uiterwaarden_ijssel_.jpg
Uiterwaarden bij de IJssel

In de avond en nacht naar donderdag is het helder en koelt het af naar een graad of 6. De wind gaat liggen en lokaal kan dan nevel of mist ontstaan. Donderdag, Hemelvaartsdag, wordt een zonovergoten dag met slechts enkele stapelwolken. De noordenwind trekt gedurende de dag wel aan, maar met zo’n 17 graden op de Wadden tot 22 graden in Limburg is het prima weer buiten. Op vrijdag ligt de kern van het hogedrukgebied boven het oosten van Engeland. De zon schijnt volop en ondanks de stevige noordoostenwind weet de temperatuur op te lopen naar gemiddeld 23 graden. Alleen in het noordelijk kustgebied blijft het door aanvoer van zee koeler.

Het Hemelvaartsweekend verloopt vrij zonnig met mogelijk op grote schaal zomerse temperaturen. Zondag neemt de kans op een verfrissende (onweers)bui wel toe.

Artikel delen:

Reageer