Windesheim start cursus Fundraising

Zwolle – De behoefte aan gekwalificeerde fundraisers, grantmakers en deskundigen op het gebied van sponsoring neemt de laatste tijd een grote vlucht. Een bont gezelschap van instellingen uit de kunst- en cultuursector, maar ook zorg- en onderwijsinstituten en vanouds al de sportwereld is de focus aan het verleggen.

De markt, economische tegenwind en een overheid die de hand op de knip houdt hebben bijgedragen aan een sterk toegenomen aandacht voor andere niet-traditionele financieringsbronnen. Simpel je hand ophouden is ‘uit’, maar hoe kom je dan aan de nodige euro’s? Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle biedt als eerste en enige hbo-instelling in Nederland de cursus Fundraising Grantmaking & Sponsoring (FG&S) aan.

Privaat geld biedt kansenProfessionals en geïnteresseerden in de filantropische sector en private financiering kunnen binnenkort op de Campus in Zwolle terecht. In vervolg op het succesvolle minortraject voor voltijdstudenten, biedt Windesheim in het najaar 2011 vijf modulen uit het FG&S-curriculum aan belangstellende cursisten aan:

· Filantropie
· Projectaanvraag schrijven en beoordelen
· Communicatie
· Charitymarketing
· Sponsoring

De cursist krijgt een compleet en breed inzicht in de wereld van vermogensfondsen, fondsenwerving en sponsoring. In de tijd van terugtredende overheid komt de private sector en privaat geld nadrukkelijk in beeld, evenals het belang daarvan voor de financiering van publieke projecten.Een combinatie van te volgen modulen is mogelijk. Voor de meeste modulen geldt een maximum van 15 deelnemers – de module Projectaanvraag heeft ruimte voor 20 deelnemers.

Goede kansen op de arbeidsmarkt

‘In 2008 heb ik als een van de eersten de minor Fundraising Grantmaking & Sponsoring op Windesheim gevolgd’, vertelt Rick van Heusden, afgestudeerde van Windesheim en deelnemer aan de minor FG&S. ‘Ik heb veel geleerd over fondsenwerving en fondsentoekenning, waardoor ik nog meer geïnteresseerd raakte. Inmiddels ben ik sinds 2010 als fondsenwerver werkzaam bij Compassion. In mijn werk herken ik allerlei situaties die behandeld zijn tijdens de minor. En omdat er steeds meer organisaties op zoek zijn naar een fondsenwerver, biedt dit ook goede kansen op de arbeidsmarkt. Zeker nu de overheid minder subsidies gaat uitkeren, zal het aantal organisaties dat een professionele fondsenwerver zoekt zeker groeien,’ aldus Rick.

In 2008 begon een klein groepje voltijdstudenten aan de minor; inmiddels volgen enkele tientallen studenten ieder semester deze minor. Met de toenemende populariteit onder hbo-studenten lijkt het programma zich een stevige plaats in het opleidingenlandschap voor goede doelen en sponsoring te hebben verworven. Studenten, ook van andere hogescholen, nemen hieraan deel en zijn enthousiast over het programma.

Met ingang van komend najaar start Windesheim met het aanbieden van modulen aan extern geïnteresseerde cursisten.

Belangstelling?

Hebt u belangstelling voor een of meer modulen?

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met het Windesheim Informatiecentrum: info@windesheim.nl of tel. 0900 – 8899 (lokaal tarief). Website: www.windesheim.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer