Werkstraf voor ex-werknemer De Librije

Een 28-jarige Zwollenaar die jarenlang als sommelier werkte in het driesterrenrestaurant De Librije, heeft een werkstraf van zestig uur gekregen voor het bestelen van eigenaren Jonnie en Thérèse Boer. Vorige maand werd al een 25-jarige Zwollenaar veroordeeld tot een werkstraf voor het oplichten van het restaurantechtpaar. Hij werkte in de winkel die bij De Librije hoort. Beide werknemers werden op staande voet ontslagen toen de oplichting aan het licht kwam.

Wijnkenner F.T. stond terecht voor verduistering van honderden euro’s. Hij ontkende en zei tegen de politierechter dat hij de opbrengst van een van de tafels administratief had gewist als onderdeel van een ‘zwart geldcircuit’ in het restaurant. „Dat gebeurde wel vaker, het geld was dan voor de familie Boer. Normaal gaf Thérèse daartoe de opdracht, die avond deed ik het zelf”.

Een woordvoerder van De Librije ontkende stellig dat er sprake was van zwart geld. „Als het echtpaar er al voor kiest geld apart te leggen voor een bonus voor het personeel, dan wordt dat wel administratief afgehandeld.” Hij zei dat Jonnie en Thèrése Boer zich „zwaar beschadigd” voelen omdat T. zijn vertrouwenspositie in het bedrijf heeft geschonden door een greep uit de kas te doen.

Bron: Telegraaf

Artikel delen:

Reageer