City Unlimited voor toegankelijkheid in gebouwen

Zwolle – Een opritje, deuren die makkelijk te openen zijn, voldoende ruimte tussen schappen of tafels, maar bovenal: gastvrijheid en behulpzaamheid. Het zijn allemaal maatregelen die heel vanzelfsprekend zijn, maar verbazingwekkend vaak fout gaan. Mensen met een functiebeperking hebben daar last van. City Unlimited wil de toegankelijkheid van winkels en horecabedrijven voor mensen met een functiebeperking in Zwolle verbeteren.

Daarom doen ambassadeurs van City Unlimited onderzoek en aanbevelingen. De resultaten worden op de website www.uitinzwolle.nl gezet. Winkeliers en horecabedrijven krijgen zo op een positieve manier informatie waarmee ze aan de slag kunnen om de toegankelijkheid te verbeteren. Zo werken we samen aan een toegankelijke stad! Op 10 juni a.s. is de lancering van City Unlimited, in het Stadhuis. Wethouder Erik Dannenberg doet samen met Minke Kraijer de openingshandeling.

Geïnteresseerden voor het bijwonen van de lancering kunnen zich melden via a.de.wolf@zwolle.nl City Unlimited is een initiatief van Mediac reclame, ambassadeurs, MEE IJsseloevers, Zwolse Gehandicaptenraad en Samen maken we de Stad.

Artikel delen:

Reageer