Duurzame Mobiliteitsmarkt bij Ecodrome

Zwolle – Natuur en Milieu Overijssel en Expeditie Ecodrome Zwolle organiseren op zaterdag 11 juni de Duurzame Mobiliteitsmarkt op de parkeerplaats van het Ecodrome. Met de mogelijkheid om elektrische fietsen en hybride auto’s uit te proberen, een ritje te maken met de Groengasbus en de solar auto van dichtbij te kunnen bekijken, vormt de mobiliteitsmarkt een mooie afsluiting van de Themaweek Natuurlijk Duurzaam.

Tijdens de Themaweek Natuurlijk Duurzaam worden in Zwolle, Staphorst en Zwartewaterland  allerlei activiteiten georganiseerd op het gebied van duurzaam wonen, ondernemen, eten en mode. De Duurzame mobiliteitsmarkt op 11 juni  vormt hiervan de afsluiting. De markt laat niet alleen alle nieuwe ontwikkelingen op duurzaam vervoer zien, maar biedt bezoekers ook de mogelijkheid proefritten te maken. De markt is van 10.00 tot 17.00 uur en gratis toegankelijk.

Van auto’s op groen gas tot elektrische scooters

Op de mobiliteitsmarkt presenteren verschillende bedrijven hun producten en diensten. Zo zijn er verschillende auto’s aanwezig: elektrisch, hybriden, groen gas en ook de Solar Auto van UT Twente. ROVA toont haar Groengas bus en er zijn verschillende elektrische fietsen en scooters die kunnen worden uitgeprobeerd. Ook is er informatie beschikbaar over hoe autodelen werkt. Kinderen kunnen zich op de markt ook uitleven op een groot springkussen en genieten van gratis suikerspin. Naast dit “open air”-evenement kunnen bezoekers natuur-themapark Expeditie Ecodrome Zwolle bezoeken. Hier wordt o.a. een gratis speurtocht over duurzame mobiliteit uitgezet. Voor het parkbezoek moet wel een entree kaartje worden gekocht.

Waarom duurzame mobiliteit

Eén derde van de uitstoot van CO2 komt van verkeer en vervoer. Dit is zelfs nog hoger in het landelijk gebied. Daarmee is verkeer en vervoer verantwoordelijk voor 57% van de CO2 uitstoot in de gemeente Dalfsen, 56% in de gemeente Steenwijkerland, 45% in de gemeente Raalte en zelfs 74% in de gemeente Staphorst (bron: Klimaatmonitor 2010, CE Delft). Veranderingen op het gebied van vervoer liggen gevoelig, omdat men bang is in te moeten leveren op de grote vrijheid die we nu hebben op het gebied van mobiliteit . Er zijn echter prima alternatieven die het mogelijk maken om duurzamer op weg te gaan, zoals elektrisch of groengas rijden of een concept als autodelen.

Artikel delen:

Reageer