VV Berkum contracteert ook nog Boeloerditty

Met de komst van Boy Boeloerditty heeft zaterdaghoofdklasser VV Berkum de hoofdselectie voor de nieuwe jaargang 2011-2012 compleet. Deze 20-jarige aanvaller komt over van zondageersteklasser Voorwaarts Twello, waar hij afgelopen seizoen met 14 doelpunten topscorer werd. 

Boeloerditty is afkomstig uit Twello waar hij bij Voorwaarts met voetballen begon. Dat leidde tot belangstelling van profclub Go Ahead Eagles, waar hij een aantal jaren in de jeugdopleiding zat. Na zijn terugkeer bij Voorwaarts speelde hij daar vier seizoenen, waarbij hij een sterke ontwikkeling doormaakte. Er was dan ook de nodige belangstelling van diverse clubs uit hoofd- én topklasse voor de vaak scorende spits maar hij koos voor Berkum. “Ik wil op een zo hoog mogelijk niveau spelen en daarbij heb ik gekozen voor het zaterdagvoetbal, dat trekt mij toch meer,” aldus Boy. Door zijn overgang naar Berkum volgt hij Roeland ten Berge, die het afgelopen seizoen trainer was van Voorwaarts Twello en in 2011-2012 Berkum zal coachen. Ook in een verder verleden, bij de B-junioren van Go Ahead Eagles, was Ten Berge trainer van Boeloerditty.


Onlangs werd al aangekondigd dat Berkum zich voor het volgende seizoen heeft versterkt met keeper Rick Oosterwechel, tot nu toe derde keeper bij FC Zwolle. Verder komt verdediger Patrick van Egmond over van zondaghoofdklasser RKHVV en aanvaller Piet de Jong verruilt eersteklasser Go Ahead Kampen voor Berkum, zijn oude club.

Artikel delen:

Reageer