Opnames film ‘Dagen van Gras’ aan Thorbeckegracht

Zwolle – Bij het bedrijf Big One Music aan de Thorbeckegracht vonden woensdagmiddag opnames van de VPRO voor de film ‘Dagen van Gras’ plaats.

01-06-2011_vpro_opnames_film_big_one_musik_thorbeckegracht_1.jpg

Vanaf 27 mei waren de opnames voor de One Night Stand ‘Dagen van Gras’ van Tomas Kaan begonnen in de wijk Buitenveldert in Amsterdam. Woensdag was de crew in Zwolle bij muziekwinkel Big One. De film vertelt het verhaal over de vijftienjarige Ben. Hij woont alleen met zijn moeder op een afgelegen landgoed. Vanaf het moment dat de één jaar oudere Tom bij hem in de buurt komt wonen, staat zijn leven in het teken van een gedroomde jongensvriendschap. Ben en Tom vullen hun dagen met het luisteren naar en maken van muziek en doen steeds verdergaande experimenten met drugs. Totdat Ben in een psychose belandt.

01-06-2011_vpro_opnames_film_big_one_musik_thorbeckegracht_2.jpg

01-06-2011_vpro_opnames_film_big_one_musik_thorbeckegracht_3.jpg

01-06-2011_vpro_opnames_film_big_one_musik_thorbeckegracht_4.jpg

Na vijf succesvolle edities gaat nu de zesde serie in productie. One Night Stand biedt nieuwe makers de kans een film van vijftig minuten te maken en zo een belangrijke stap te zetten in de ontwikkeling van hun talent.

Voor de zesde serie werden 150 voorstellen ingediend. Uit de vijftien ontwikkelde voorstellen zijn acht projecten geselecteerd voor realisering. Deze gaan vanaf nu in productie en beleven in het najaar van 2011 hun première. Bij de selectie is gezocht naar de meest verrassende, oorspronkelijke en geëngageerde plannen.

One Night Stand is een gezamenlijk initiatief van de omroepen NTR, VARA en VPRO, het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties (Mediafonds), het Nederlands Fonds voor de Film en het CoBO-fonds.
IJswater Films, Waterland Film, Lev Pictures en Circe Film produceren de acht films in coproductie met NTR, VARA en VPRO.

De volgende projecten zijn geselecteerd:

DAGEN VAN GRAS | scenario: Philip Huff – regie: Tomas Kaan

ENTRE NOSOTROS | scenario en regie: Paloma Aguilera Valdebenito
LANG ZAL ZE LEVEN | scenario: Nynke de Jong – regie: Mannin de Wildt
MET DONKER THUIS | scenario: Jaap Peter Enderlé – regie: Joeri Holsheimer
MIDZOMERNACHT | scenario: Arjen Lubach – regie: Hiba Vink
MIJN MARKO | scenario: Evianne Lamme – regie: Sara Verweij
NINA SATANA | scenario: Urszula Antoniak – regie: Bram Schouw
VAST | scenario: Bastiaan Tichler – regie: Rolf van Eijk

Artikel delen:

Reageer