Indische Buurt blij met nieuwe Vlasakkers

Zwolle – Wethouder Nelleke Vedelaar verrichtte woensdagmiddag in de Indische Buurt de opening van het vernieuwde en gerenoveerde wijkcentrum ‘De Vlasakkers’.

01-06-2011_opening_nieuw_wijkcentrum_vlasakkers_4.jpg

Nadat in 2010 de gemeenteraad van Zwolle en een projectontwikkelaar het eens zijn geworden over het voortbestaan van het wijkcentrum is hard gewerkt aan het vernieuwen en renoveren van wijkcentrum De Vlasakkers. Zeven maanden hebben bewoners van de Indische Buurt elkaar in een naburige kerk ontmoet en vanaf 1 juni treffen zij elkaar weer in hun eigen wijkcentrum. De bewoners zijn trots op het feit dat in tijden van bezuinigingen het wijkcentrum van de Indische Buurt is behouden. Vanaf volgend jaar nemen zij het wijkcentrum in eigen beheer. De voorbereidingen daarvoor zijn gestart.

01-06-2011_opening_nieuw_wijkcentrum_vlasakkers_1.jpg

01-06-2011_opening_nieuw_wijkcentrum_vlasakkers_3.jpg

01-06-2011_opening_nieuw_wijkcentrum_vlasakkers_2.jpg

Na de openingshandeling van wethouder Vedelaar vonden er diverse activiteiten plaats rondom het wijkcentrum. De dierenweide die parallel aan de renovatie van het wijkcentrum grondig is vernieuwd organiseerde ook activiteiten. Ook was er een straatspeeldag voor kinderen en volwassenen uit diverse straten, en gingen met elkaar plannen bedenken voor meer verkeersveiligheid in de Indische Buurt. Muziek en een hapje en drankje maakten de dag compleet.

01-06-2011_opening_nieuw_wijkcentrum_vlasakkers_5.jpg

Artikel delen:
Reacties 3
  1. graag zou ik de fotos van de pony met kar willen ontvangen op mijn mail die u heeft gemaakt tijdens de opening van de vlasakkers , verder een vriendelijke groet


    Maak melding

Reageer