Vierde Frion Sportdag

Zwolle – Op 24 juni 2011 wordt voor de vierde keer de Frion Sportdag gehouden. Frion organiseert deze dag samen met Stichting De Pelikaan (sv HTC, Oranje Zwart, ZMHC, ZTC de Pelikaan en de Haerst) en SportService Zwolle. Het evenement vindt plaats op het sportcomplex van De Pelikaan aan de Haersterveerweg 2 (terrein van Oranje Zwart), in Zwolle. Het doel van de jaarlijkse Frion Sportdag is mensen met een verstandelijke beperking kennis laten maken met sport- en bewegingsactiviteiten en hen stimuleren hier structureel aan deel te nemen.

Voor iedereen is er op zijn of haar eigen niveau iets te doen. Iemand met een meervoudige beperking kan vooral beleven. Denk hierbij aan theater, een snoezelomgeving met verschillende activiteiten, huifkar rijden, klankschalen, djembee, zang enz. Daarnaast kan de deelnemer op het sportplein met allerlei sporten en activiteiten kennismaken zoals tennis, golf, hockey, beachvolleybal, enz. Verder verzorgen de speelsters van het damesteam van FC Zwolle voetbaltrainingen en zijn er dansworkshops. Ook strijden verschillende teams op het sportplein tijdens de sport- en spelactiviteiten voor een plek op het erepodium. Bij deze activiteiten gaat het om behendigheid, teamwork en de juiste bewegingen maken. De activiteiten zijn zo samengesteld dat het voor velen mogelijk is om deel te nemen. De winnaars worden beloond en het team dat eerste wordt, neemt de wisselbeker mee naar huis.

Structureel aanbod
De eerdere Frion sportdagen bleken een succes. Vorig jaar deden 500 mensen uit de regio Zwolle en Steenwijk mee. Het animo en het enthousiasme van deelnemers aan de vorige sportdagen overtuigden Frion en de Pelikaan ervan dat er meer mogelijk moest zijn. Beide organisaties gingen samen aan de slag. Het resultaat is dat er naast de jaarlijkse sportdag nu een structureel sport- en beweegaanbod is voor cliënten van Frion. In de wintermaanden op de Frion-locaties en in de zomermaanden op de Pelikaan.

Meer informatie
Deelnemen aan de Frion Sportdag? Dat kan! Kijk voor het inschrijfformulier op www.frionsportdag.nl . Deelname is gratis. De sportdag begint om 09.30 en is om 15.00 uur afgelopen. Het programma ziet er als volgt uit:
09.30 uur – 10.15 uur: ontvangst deelnemers
10.15 uur – 10.30 uur: opening door …….?
10.30 uur – 11.45 uur: 1e ronde; Sporten, bewegen en beleven
11.45 uur – 12.45 uur: lunchpauze
12.45 uur – 14.00 uur: 2e ronde; Sporten, bewegen en beleven
14.00 uur – 15.00 uur: prijsuitreiking en muziekoptreden

Voor meer informatie kan men contact opnemen met organisatoren van de Frion Sportdag via sportdag@frionzorg.nl of 06 12 58 11 19.

Artikel delen:

Reageer