Feestelijke bijeenkomst rond Zwolse Stadsdichter

Woensdag 11 april 2007 staat tussen 16.00 en 18.00 uur in het teken van het Stadsdichterschap van Zwolle. In een feestelijke bijeenkomst draagt Stadsdichter Paul Gellings symbolisch zijn Stadsdichterschap over aan zijn opvolger. De nieuwe Stadsdichter wordt deze middag door wethouder Peter Pot aan het publiek gepresenteerd.

De zoektocht naar een nieuwe Stadsdichter ging op 7 maart 2007 van start. Op de advertenties voor een nieuwe stadsdichter hebben in totaal zeventien personen gereageerd. Een speciaal samengestelde jury heeft uit alle inzendingen een selectie gemaakt. Na zorgvuldige afweging heeft zij het college van burgemeester en wethouders een opvolger voorgedragen. Paul Gellings draagt tijdens de bijeenkomst symbolisch zijn stadsdichterschap over.

Gellings heeft als eerste officiële stadsdichter van Zwolle in de periode 2005–2007 het stadsdichterschap op een heel eigen en bijzondere wijze kleur en inhoud gegeven. ‘Voorbij de eerste stad’ is de titel van de dichtbundel die speciaal ter gelegenheid van zijn afscheid deze middag officieel wordt gepresenteerd.

De bijeenkomst is openbaar. Geïnteresseerden zijn van harte welkom vanaf 16.00 uur in de Burgerzaal op het Stadhuis (Grote Kerkplein 15, Zwolle).

Programma:

·         Welkom door Wethouder Peter Pot

·         Afscheid Paul Gellings + voordracht afscheidsgedicht

·         Bekendmaking nieuwe Zwolse Stadsdichter en toelichting juryrapport

·         Voordracht stadsgedichten door nieuwe Stadsdichter

·         Afronding

·         Borrel

De middag wordt muzikaal opgeluisterd door Ina Hagenau & Sascha Blejwas.

Artikel delen:

Reageer